Adrian Popuţea a rămas cu bronzul naţional

Pugilistul Adrian Popuţea s-a întors cu medalia de bronz de la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de box, desfăşurat la Târgu Mureş. A fost a 11-a ediţie consecutivă în care sportivul legitimat la CSM Zalău a urcat pe podium, însă nu a reuşi nici într-un an să câştige medalia de aur.
Pregătirea din această vară a decurs destul de bine, dar sportivul nu a reuşit să susţină decât trei meciuri de verificare înaintea Naţionalele de la Târgu Mureş. Aceasta şi din cauza unei accidetări, care i-a pus la un moment dat pugilistului probleme în desfăşurarea pregătirii.
Pugilistul antrenat de Ioan Dragoş a făcut un meci destul de bun în semifinale, însă în ultima repriză nu a mai fost la fel de concentrat ca în primele două runde, pierzând la puncte duelul cu Cătălin Cristea, de la CSM Târgovişte. Adversarul zălăuanului venea după o performanţă notabilă obţinută în această vară, câştigând „Centura de Aur” la categoria 91 de kilograme.
„A fost un meci disputat, unul dintre puţinele dueluri aplaudate la final. Am pierdut la puncte, după o decizie discutabilă a arbitrilor, dar, până la urmă, în box, doar unul câştigă. Am rămas cu medalia de bronz, obiectivul mi l-am îndeplinit, dar cred că meritam să fiu eu cel calificat în finala categoriei”, consideră Popuţea.
Şi antrenorul acestuia, Ioan Dragoş, este de părere că decizia arbitrilor nu a fost corectă. „Adrian Popuţea a făcut un meci bun, a avut două reprize bune, iar în cea de-a treia a fost puţin mai „moale”. Arbitrii l-au dat câştigător pe sportivul din Târgovişte, însă părerea mea este că Adi trebuia să câştige meciul. Am obţinut o medalie, ne-am îndeplinit obiectivul, dar cred că se putea obţine mai mult”, a afirmat antrenorul Dragoş.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de box rezervat seniorilor au participat aproximativ 50 de sportivi, care s-au duelat la zece categorii de greutate.

Leave a Comment