Adrian Popuţea a devenit antrenor de box la CSM Zalău

După 19 ani în care a practicat boxul la cel mai înalt nivel naţional, participând şi la câteva turnee internaţionale, Adrian Popuţea a devenit antrenor de box la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Acesta a făcut pasul spre antrenoriat în urma unui examen susţinut în această lună. Prima probă, cea scrisă, a avut loc în data de 23 iulie, iar proba practică şi interviul s-au desfăşurat vineri, 27 iulie.
„Mă bucur foarte mult că am făcut acest pas. Îmi doream foarte mult să devin antrenor, de aceea am şi acceptat să lucrez ca voluntar o perioadă de timp. Voi face tot ce depinde de mine să aducem rezultate cât mai bune pentru secţia de box de la CSM Zalău şi, de ce nu, să avem prezenţe chiar şi la turnee internaţionale”, ne-a declarat Adrian Popuţea.
Zălăuanul va rămâne şi sportiv în cadrul clubului, urmând să participe chiar în zilele următoare la o nouă ediţie a Cupei României rezervată seniorilor, competiţie pe care a câştigat-o în 2013, 2014 şi 2017.
În cei 19 ani de când practică boxul, Adrian Popuţea a devenit multiplu campion naţional la juniori şi tineret, dar şi câştigător al Cupei României la seniori. Are la activ aproximativ 250 de meciuri, în care a obţinut peste 200 de victorii, dintre care peste 70 au fost înainte de limită. Popuţea a mai câştigat în 2008 medalia de bronz la Centura de Aur, iar în 2009 a obţinut acelaşi rezultat la Campionatul European Studenţesc din Rusia. Singurul rezultat la nivel naţional care-i lipseşte din palmares este titlul naţional la seniori.
Prima competiţie majoră în care Popuţea a avut rolul de antrenor s-a desfăşurat chiar la finalul săptămânii trecute, Cupa Municipiului Zalău, un turneu la care au fost prezenţi şi sportivi din Ungaria şi la care pugiliştii zălăuani au avut o evoluţie notabilă, CSM Zalău fiind reprezentat de 15 ori pe podium.

One Thought to “Adrian Popuţea a devenit antrenor de box la CSM Zalău”

  1. Ioniță Mărășescu

    Felicitări si multă baftă in activitatea de antrenor!

Leave a Comment