Adrian Feher, în topul celor mai buni voleibalişti din România

Federaţia Română de Volei a întocmit la finalul anului 2016 un clasament cu cei mai buni zece voleibalişti din România. În Topul celor mai buni sportivi se regăseşte şi Adrian Feher, libero-ul echipei Volei Municipal Zalău, care a devenit vicecampion naţional în 2016 şi câştigător al Cupei României.
„Mă simt bine când văd că sunt în topul celor mai buni voleibalişti din ţară. În toată cariera am muncit pentru a fi la un nivel înalt. Mă bucur că fac faţă în continuare, la o vârstă la care alţii au renunţat deja la sport. Trebuie să precizeze că şi colegii de echipă mă ajută să rămân în top, fiindcă avem jucători buni, iar când ai colegi valoroşi, este mai uşor să te afirmi”, ne-a declarat Feher care, în 2015 afirma că-şi doreşte să mai evolueze patru ani la cel mai înalt nivel.
Laurenţiu Lică ocupă prima poziţie în clasamentul primilor zece sportivi, devenit campion al României în 2016 cu Universitatea Craiova. Lică este urmat de Bogdan Olteanu, care activează în prima ligă italiană, la Exprivia Molfetta şi care a devenit anul trecut vicecampion al Braziliei cu Volei Brasil Kirin. Podiumul a fost completat de Adina Salaoru, componentă a echipei Volei Alba Blaj.
Cristian Bartha, coordonatorul Craiovei, ocupă poziţia a patra, iar Georgiana Fales, căpitanul formaţiei CSM Bucureşti, se situează pe locul cinci. Fales a câştigat în acest an Cupa Challenge cu formaţia din Capitală, fiind prima cupă europeană câştigată de o echipă feminină de volei din România.
Adrian Aciobăniţei, transferat în 2016 la VfB Friedrichshaffen, ocupă locul şase, urmat de Marian Bala, vicecampion al României în 2016 cu Volei Municipal Zalău şi câştigător al Cupei României, actualmente la Universitatea Cluj. Bala este urmat în clasament de Cristina Cazacu, de la Ştiinţa Bacău.
Adrian Feher ocupă locul nouă, iar poziţia a zecea îi revine voleibalistei Roxana Bacşiş, care s-a transferat în vara anului trecut de la CSM Bucureşti la Volley-Ball Nantes.
În vârstă de 38 de ani, Adrian Feher a cochetat cu loturile naţionale încă de când era puşti, iar din 2001 este libero-ul echipei naţionale de seniori. La Zalău s-a transferat în 2009, după un sezon în care a evoluat în Liga Campionilor cu austriecii de la AON Hottvolley Viena. Cu echipa zălăuană, Feher a devenit triplu campion al României, de trei ori vicecampion naţional, iar de două ori a câştigat Cupa României. În ţară, Feher a mai activat la Ştiinţa Explorări Baia Mare, Petrom Ploieşti şi Dinamo Bucureşti.

Leave a Comment