Academie internaţională de golf la Hida

Academie internaţională de golf la Hida

Sute de hectare de teren din comuna Hida vor fi transformate în zone de agrement şi pentru practicarea golfului. Din cele aflate de la prim-edilul de Hida, Dorin Petruş, o firmă româno-irlandeză a achiziţionat 650 de hectare de teren de la persoane fizice şi juridice pentru dezvoltarea la Hida a unei staţiuni turistice, precum şi a unei academii internaţionale de sport, pentru golf şi tenis. Totodată, se estimează că la Hida va fi deschis şi un centru de echitaţie, vor fi create trasee de ciclism şi drumeţii şi va fi amenajată o zonă în care se va putea locui ocazional sau permanent.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul întreprinzătorului, Errigal Group, acesta este un proiect unic în România. Staţiunea turistică va oferi o bogată ofertă de agrement, iar piesa de rezistenţă o va constitui primul teren internaţional de golf din România, marca Arnold Palmer. Acesta va reprezenta atracţia unui număr mare de turişti din străinătate, din judeţele învecinate Sălajului, dar şi din comuna Hida. Se preconizează că investiţia va impulsiona economia şi comunitatea locală şi va duce la crearea de oportunităţi de muncă, îmbunătăţirea facilităţilor şi serviciilor locale.

Prin această firmă irlandeză, care derulează activităţi în domeniul construcţiilor, la Hida se va implementa unul din cele mai mari proiecte naţionale, conceput pentru toate judeţele limitrofe. Demersul duce la dezvoltarea comunităţii de la Hida şi la promovarea sa turistică, ceea ce va avantaja din punct de vedere financiar atât primăria, unde se vor vira taxe şi impozite pe clădiri, dar şi populaţia pentru care se vor crea noi locuri de muncă, a arătat Dorin Petruş.

Primarul comunei Hida a subliniat că până la această dată firma a întăbulat terenurile achiziţionate, că se lucrează în prezent la aprobarea Planului Urbanistic Zonal şi se aşteaptă avizul pentru deschiderea acestei staţiuni de la Ministerul Turismului. Edilul a apreciat că lucrările la infrastructură ar putea demara anul viitor şi vor fi finalizate peste zece ani.

Leave a Comment