A doua „piesă” ratată pentru Phoenix Şimleu

Phoenix Şimleu Silvaniei – Dinamo Bucureşti 1 – 3 (19 – 25, 9 – 25, 25 – 21, 20 – 25)

Venită după o înfrângere cu 1 – 3, la Piatra Neamţ, Phoenix Şimleu Silvaniei a pierdut tot în patru seturi şi duelul de miercuri seara, de pe teren propriu, împotriva celor de la Dinamo Bucureşti. Formaţi din Capitală este peste cea nemţeană din punct de vedere al jocului şi a valorii lotului, însă, nici echipa şimleuană nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, practicând un joc cu foarte multe greşeli pe faza de construcţie.
Mircea Abraham a fost nevoit să solicite rapid prima întrerupere a jocului, după 3 – 0 în actul de debut pentru Dinamo. Jocul gazdelor tot nu s-a îmbunătăţit, iar oaspeţii au avut 8 – 5 la primul time-out tehnic, după serviciul greşit de Silaghi. La scorul de 6 – 11, Abraham a efectuat prima modificare, Teleleu luându-i locul coordonatorului titular, Toth Gabor. Spre finalul setului, la 13 – 18, antrenorul Phoenix-ului a mutat şi pe extremă, Teuşan înlocuindu-l pe Paşcan. Dinamo s-a îndreptat, însă, cu paşi repezi spre finalul primului act, câştigând cu 25 – 19.
Parţialul secund a fost un „vis urât” pentru şimleuani, care nu au reuşit să acumuleze niciun punct până la prima întrerupere tehnică, Dinamo având 8 – 0. Ivan i-a luat locul lui Vâlcelean la gazde, iar la Dinamo, Roman a fost nevoit să părăsească terenul accidentat, locul său fiind luat de Dobre. Jocul haotic al jucătorilor şimleuani a continuat până la finalul setului, aceştia neputând acumula mai mult de 9 puncte.
Situaţia s-a schimbat radical în actul trei. Dinamo a slăbit puţin motoarele, iar voleibaliştii şimleuani au intrat parcă mai motivaţi în teren. Gazdele au avut 8 – 5 la primul time-out tehnic şi 16 – 11 la al doilea. „Alb-roşii” au dat semne de revenire spre final, apropiindu-se la 16 – 18, dar Abraham a cerut imediat întreruperea jocului şi şi-a dus jucătorii spre câştigarea setului: 25 – 21.
Setul patru a fost cel mai disputat, fiind şi câteva probleme de arbitraj. Antrenorul Şimleului, Mircea Abraham, a intrat pe teren la scorul de 12 – 13, protestând vehement la o decizie a principalului băimărean, Dinu Olăhuţ, care i-a acordat tehnicianului cartonaş galben.
Partea a doua a setului a fost a oaspeţilor, care au condus cu 16 – 13 la a doua întrerupere tehnică, iar în final s-au impus cu 25 – 20.
„Dinamo este o echipă foarte bună, care a câştigat cam toate meciurile de pregătire. Este o înfângere pe care o digerăm greu, fiindcă ne doream să câştigăm acest meci, având în vedere că era prima etapă din campionat. Din păcate, avem sincope în joc şi astăzi nu ne-a ieşit cum ne-am dorit. Sperăm să remediem aceste probleme şi să nu mai avem astfel de evoluţii. Nu cred că este vorba de o lipsă de omogenizare, fiindcă noi ne-am confruntat cu o serie de probleme în lot, în ultima perioadă, şi am fost nevoiţi să găsim alte soluţii pe anumite posturi. În primul rând, jucătorii nu au ascultat indicaţiile de pe margine, mai ales ridicătorul. Nu ştiu dacă greşelile de arbitraj au influenţat rezultatul final, dar a influenţat evoluţia jocului. Numai în primul set au fost trei decizii împotriva noastră”, consideră Mircea Abraham.
„Sincer, mă aşteptam la o victorie cu 3 – 0, după cum au decurs primele două seturi. Însă, pe un fond de relaxare în setul trei, am pierdut, dar în setul patru nu am mai avut probleme şi am câştigat fără probleme. Dinamo se bate în fiecare pentru o poziţie între primele trei locuri şi acelaşi lucru se întâmplă şi în acest an. Sper să ne îndeplinim obiectivul. vom face tot posibilul să câştigăm o medalie în acest sezon”, a declarat tehnicianul echipei Dinamo, Daniel Rădulescu.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vâlcelean, Gjoko Josifov, Ionuţ Silaghi, Jovan Sajnberger, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu, Ovidiu Teuşan, Ionuţ Rus şi Sergiu Ivan. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
Dinamo Bucureşti: Filip Despotovski, Mircea Roman, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Mario Drăghici, Davor Brcic şi Milos Gavrilovic – libero. Au mai evoluat: Bogdan Dobre şi Răzvan Olteanu. Antrenor: Daniel Rădulescu

Alte articole

2 Thoughts to “A doua „piesă” ratată pentru Phoenix Şimleu”

  1. sebi stănescu

    Păi primarele Timi spunea într-n interviu că actualul lot este mult mai valoros (…) La ce ? La cât le dai din banii contribuabililor ? Așa da…

  2. Anonim

    ihos, nu ai obosit?

Leave a Comment