Liceele din Surduc şi Sîg vor deveni şcoli profesionale

Liceele din Surduc şi Sîg ar putea fi transformate în şcoli profesionale, începând din 2015. Precizarea a fost făcută de inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, Gheorghe Bancea, în cadrul şedinţei cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, care a avut loc miercuri, 16 octombrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. „Iniţial, acele unităţi liceale au funcţionat ca şi şcoli de arte şi meserii, nu au fost licee tehnologice, însă sperăm ca începând din anul 2015, având în vedere comunicatul Ministerului Educaţiei conform căruia admiterea la liceu se va face cu media de minumum cinci, astfel încât să se poată alege între cele două variante, respectiv între liceu şi şcoală profesională, cele două unităţi de învăţământ să revină la ceea ce au fost înainte”, a menţionat şeful învăţământului sălăjean.

Reamintim faptul că, pentru al doilea an consecutiv, atât la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc, cât şi la Liceul Tehnologic nr. 1 Sîg, rata de promovabilitate la bacalaureat a fost zero. Cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Liceul Tehnologic nr.1 din Surduc, unde din totalul celor 56 de înscrişi, 52, adică aproape 93 la sută dintre absolvenţi, nici nu s-au sinchisit să se prezinte la examen, iar la Liceul Tehnologic din Sîg, din totalul celor 39 de absolvenţi înscrişi la bacalaureatul din 2013, aproape jumătate nu s-au prezentat.
Anul trecut, pe lista unităţilor liceale sălăjene care au înregistrat promovabilitate zero figurau, alături de liceele tehnologice din Sâg şi Surduc, cele din Sărmăşag şi Nuşfalău. Inspectorul şcolar general declara, la acea dată, că, „având în vedere rezultatele slabe, există posibilitatea ca acestea să fie transformate în şcoli gimnaziale. Se va analiza, comparativ cu anii trecuţi, situaţia fiecărui liceu unde rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost redusă. Vom vedea ce este de făcut în funcţie de măsurile impuse de minister”.

Alte articole

Leave a Comment