Asfalt de sute de mii de euro în Năpradea

 
Drumul comunal Traniş-Vădurele din Năprădea va fi asfaltat în proporţie de 80 la sută până la începerea iernii. Potrivit primarului comunei, Vasile Fodor, lucrările au fost demarate în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar dacă condiţiile meteorologice vor permite, acesta speră ca cel puţin 80 la sută din lungimea acestui drum să fie asfaltată până la căderea primei zăpezi.
Administraţia locală din Năpradea derulează, în această perioadă, o serie de proiecte, printre care se numără asfaltarea a două drumuri comunale, precum şi reabilitarea căminului cultural. Dacă lucrările la unul dintre cele două drumuri, respectiv Traniş-Vădurele au fost demarate, asfaltarea celui de-al doilea drum comunal, Someş-Guruslău-Husia, va începe abia în primăvara anului viitor. „Este vorba de un proiect cu finanţare europeană. Între Traniş-Vădurele vor fi asfaltaţi trei kilometri, iar între Someş-Husia, doi kilometri”, a explicat Vasile Fodor. Potrivit acestuia, valoarea proiectului se ridică la circa 800.000 de euro.
Cea de-a doua investiţie aflată în plină desfăşurare în comună este reabilitarea căminului cultural. „Lucrările au început în septembrie, iar exteriorul a fost finalizat, în prezent se realizează finisajele interioare. A fost reabilitat vechiul cămin cultural, fiind necesare reparaţii capitale. Astfel, printre lucrările realizate se numără: schimbarea acoperişului, amenajare grupuri sanitare şi nu în ultimul rând montarea unei centrale termice”, a explicat primarul sălăjean. Lucrările sunt finanţate din bugetul local, valoarea totală a acestora fiind de 500.000 de lei. Proiectul de reabilitare a căminului cultural din Năpradea va fi finalizat în primăvară anului viitor, ultima lucrare prevăzută fiind amenajarea spaţiului verde din apropierea imobilului.

Alte articole

Leave a Comment