A doua competiţie de rugby-tag la Zalău

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” va găzdui joi după-amiaza faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la disciplina rugby-tag pentru toate ciclurile de învăţământ

Rugby-tag este un sport care începe să fie tot mai cunoscut în judeţul Sălaj. Prima competiţie în cadrul acestei ramuri sportive a avut loc la Zalău în luna noiembrie a anului trecut, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu”, fiind una din cadrul proiectului „Muguri de campion”.
Cel de-al doilea eveniment va avea loc joi, în acelaşi loc, fiind vorba despre faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS). La competiţie vor fi prezente aproape toate şcolile care au participat la competiţie din luna noiembrie, iar câştigătoarea va reprezenta judeţul la faza zonală.
„Vor fi prezente majoritatea echipelor care au participat şi la proiectul „Muguri de campion”. Ştiu că sunt câteva şcoli care au în această perioadă comisii ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, nr.) şi nu vor putea participa la eveniment, dar majoritatea şi-au anunţat prezenţa”, a declarat Gheorghe Sabău, director regional de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Rugby (FRR), originar din satul Motiş (Cehu Silvaniei).
Primii elevi din Sălaj care au început să practice acest sport au fost cei ai Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, care au şi participat în primăvara anului trecut la faza zonală a ONSS alături de echipe din Maramureş, Bihor şi Satu Mare.
Evenimentul de la Zalău va începe la ora 12, cu premierea profesorilor participanţi la proiectul „Muguri de campion” şi prezentarea proiectelor FRR, COSR, MTS şi MECS pentru anul 2015 privind rugby-tag-ul în şcoli. Competiţia va începe la ora 13.
În mare parte, regulile acestui sport sunt aceleaşi ca la rugby, diferenţa constând în faptul că jucătorii nu vor avea contact direct cu adversarii. Jucătorii vor purta în jurul taliei nişte centuri de care sunt ataşate două taguri (eşarfe) din material viu colorat de-o parte şi de cealaltă a şoldului. Scopul jocului este înscrierea a cât mai multor încercări prin culcarea balonului în terenul de ţintă.

Leave a Comment