Partida FC Zalău – CS Iernut, suspectă de blat?

Indiferent la ce nivel se joacă, există în continuare în fotbalul românesc partide suspecte de blat, iar printre ultimele jocuri dubioase se numără şi cel dintre FC Zalău şi CS Iernut.
Presa naţională prezintă trei partide de acest gen, celelalte două fiind meciuri jucate la nivelul Ligii a II-a. Cel mai mare semn de întrebare se îndreaptă spre meciul dintre Rapid Suceava – ACS Berceni, încheiat cu scorul de 3 – 2, după ce la pauză oaspeţii conduceau cu 2 – 0. Jocul dintre cele două formaţii este cu atât mai mult suspect de blat cu cât în tur, scorul a fost 3 – 2 pentru Berceni, după ce oaspeţii au avut la un moment dat 2 – 0.
Cel de-al doilea meci dubios este cel dintre Farul Constanţa şi FC Dorohoi, partidă încheiată cu scorul de 3 – 3.
FC Zalău nu este la prima partidă suspectă, un episod de acest gen cunsumându-se în toamna anului 2012. Zălăuanii au învins atunci pe teren propriu Sănătatea Cluj cu scorul de 8 – 4, după ce la pauză tabela arăta 2 – 2. Cum majoritatea întâlnirilor din al treilea eşalon au fost şi sunt în continuare disponibile pentru pariuri on-line, acel meci a fost blocat la pariuri în minutul 85, la scorul de 6 – 4. Arbitrul acelui meci, Gheorghioiu, a acordat nu mai puţin de 12 cartonaşe galbene la partida respectivă, patru cartonaşe roşii, dar şi trei lovituri de pedeapsă.
Jocul de vineri dintre FC Zalău şi CS Iernut s-a încheiat cu scorul de 8 – 1 pentru gazde, după ce la pauză, tabela a arătat 3 – 0. Scorul a fost deschis printr-un autogol, iar în minutele de prelungiri, la scorul de 8 – 0, oaspeţii au marcat golul de onoare.
În ciuda acestor speculaţii, preşedintele echipei FC Zalău este convins că meciul s-a jucat doar pe teren, nu şi în culise. „Este o prostie ceea ce se vorbeşte. Nu înseamnă că dacă am câştigat la scor a fost blat. Asta ce înseamnă, să nu mai câştigăm niciun meci la scor mare dacă avem posibilitatea? Eu am spus întotdeauna ca meciurile din Liga a III-a să nu fie scoase la pariuri, iar dacă s-ar fi întâmplat acest lucru, acum nu mai exista nicio suspiciune de blat. Meciul cu CS Iernut nu poate fi considerat unul aranjat sub n icio formă”, a reacţionat Ioan Morar.

Leave a Comment