Fuziunea PC-PLR înfierbântă orgoliile din sânul celor două partide

 

Deşi nu poate fi vorba, deocamdată, de o certitudine politică, fuziunea dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator, ascute orgoliile existente în rândul membrilor celor două partide şi ar putea îngreuna finalizarea acestei interesante simbioze politice româneşti.

Senatorii Dumitru Pelican şi Cristiana Anghel par a fi cei mai hotărâţi să împiedice această căsnicie politică. De la discuţia pe tema fuziunii care a avut loc la Palatul

Parlamentului, au absentat Cristian Popescu Piedone, Maria Grapini şi Ilie Năstase, şi aceştia declarându-se în câteva rânduri împotriva fuziunii.

Daniel Constantin, preşedintele PC, a prezentat şi câteva posibile etape pe care fuziunea le va parcurge, fireşte, dacă acesta se va şi realiza. Astfel, potrivit spuselor lui Constantin, PC va absorbi PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, iar noul partid va fi condus în formula de copreşedinţi.

Alegerile pentru structura centrală a noului partid vor avea loc la 1 ianuarie 2017. Partidul rezultat din fuziune se va schimba total. Nu se va mai păstra titulatura de Conservator, se va schimba atât sigla, cât şi statutul şi doctrina politică.

Prin urmare, nu ştim cât va mai exista din ceea ce până acum, cele două partide ofereau pe scena politică a ţării, având în vedere că practic fuziunea va însemna un nou partid, schimbat din temelii.

Mirel Taloş, deputat sălăjean şi preşedinte PLR filiala Sălaj, ne-a declarat că există discuţii pe tema acestei fuziuni între reprezentanţii celor două partide. Ideea a pornit de la Grupul parlamentar PLR -PC, cu o activitate bogată şi o colaborare care a dat roade, de anul trecut de când acest grup a fost înfiinţat. Este deja a doua sesiune parlamentară în care acest grup îşi desfăşoară activitatea şi probabil el va constitui şi baza viitoarei fuziuni care, deocamdată, este doar în faza de discuţii.

Mircea Gheţe, preşedintele PC Sălaj, ne-a declarat că este încântat de această idee şi speră ca ea să se şi materializeze.

Sunt încrezător în această formaţiune, ce ar putea rezulta din fuziunea PC cu PLR şi chiar dacă, aşa cum este şi normal dealtfel, discuţiile vor exista în ambele partide, am încredere că rezultatul final va fi unul benefic pentru ambele partide. Din informaţiile pe care le am, în acest moment discutăm cel mult de nişte negocieri”, a conchis Mircea Gheţe.

7 Thoughts to “Fuziunea PC-PLR înfierbântă orgoliile din sânul celor două partide”

  1. Anonim

    adica cum Talos pocait da mana cu Ghete cartofar?

  2. Anonim

    Din titlu am reținut că sunt „fierbinți” cele două partide. No, păi atuncea să se ia, să nu mai sufere din dragoste!

  3. Anonim

    Ma bucur , o sa se demonstreze ca in sfirsit se gandeste si in plan politic in romania si nu vom mai fi la indemana unor uniuni ziz partide ,care de mult timp fac jocurile politica in ROMANIA felicitari si succes celor implicati.

  4. Anonim

    @ Anonim martie 14, 2015 at 11:15 am

    Se vede că nu știi scrie, dar după acest criteriu nu se poate deosebi căreia din cele două găști politice îi aparții.

  5. Anonim

    Vezi prietene in asta consta secretul sa nu sti de unde vine lovitura

  6. ac

    Nu vor mai vedea votul meu. Si ca mine, sunt multi.. D/lor Lucian Bode, Talos si restul: Cu tot respectul, eu una NU VA MAI ALEG nici daca ar fi sa nu mai existe senatori si deputati in tara asta. Ati demonstrat destul de ce sunteti in stare. Servus!

  7. Anonim

    nu ai zis bine mai <> Talos pocait si Ghete Mircea in curand puscarias ))))) la cate dosare penale i se deschid mai nou acestui asa zis director la fara frecventa

Leave a Comment