18 echipe s-au duelat la prima ediţie a „Memorialului Otto Anderco”

Asociaţia Sportivă Cavalerii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a organizat prima ediţie a „Memorialului Otto Anderco”, eveniment la care s-au înscris 18 echipe de minifotbal. Turneul s-a desfăşurat la două categorii de vârstă: elit şi open, la prima fiind înscrise opt echipe, iar la a doua, zece. În urmă cu o săptămână au avut loc meciurile din faza grupelor, iar la finele săptămânii trecute s-au desfăşurat partidele din semifinale şi finale.

Categoria elit a fost câştigată de Dia Guard Cipricom, care a învins Rechinii Autoland Hosu în finală, în timp ce la open s-a impus Unirea Hida.

Câştigătoarele au primit din partea organizatorilor trofee, diplome şi mingi, la festivitatea de premiere fiind prezent şi Paul Maghiu, administratorul public al judeţului.

Otto Anderco a fost unul dintre cei mai valoroşi arbitri din România în perioada 1969 – 1981, arbitrând 177 de meciuri în Divizia A în acest interval de timp, printre care şi două finale de Cupa României. Otto Anderco a fost şi arbitru FIFA, arbitrând în carieră pe celebrul Stadion „Wembley” şi pe „Stadio Olimpico” din Roma. În 1980, fostul cavaler al fluierului a fost arbitru asistent la finala Campionatului European disputată între Germania şi Belgia, făcând brigadă cu Nicolae Rainea şi Vasile Tătar.

Născut în Satu Mare, Otto Anderco s-a stabilit în Zalău după ce s-a recăsătorit, ocupând diferite funcţii în cadrul Comisiei Judeţene a Arbitrilor Sălaj.

28 martie 2019 este data la care Otto Anderco a trecut la cele veşnice, fiind internat în ultimii ani de viaţă la Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” din Românaşi.

Leave a Comment