Ziua Crucii Roşii Române – marcată în Sălaj

Ziua Crucii Roşii Române, aniversată anual în data de 4 iulie, a fost marcată de filiala Crucii Roşii Sălaj. Cei 139 de ani de istorie şi activitate umanitară au fost sărbătoriţi de echipa filialei sălăjene prin acte de caritate. Voluntarii au împărţit pachete constând în alimente şi produse de igienă personală la 31 de familii, din localitatea Surduc, afectate de inundaţiile din cursul lunii mai.
În data de 4 iulie 2015 Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a sărbătorit 139 de ani de istorie şi activitate umanitară, iar în acţiunile sale Crucea Roşie se bazează pe şapte principii fundamentale: Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţă, Voluntariat, Unitate şi Universalitate. În data de 4 iulie Crucea Roşie Română sărbătoreşte nume sonore ale istoriei şi culturii române: Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraş Dinicu, Cella Delavrancea – care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile persoane. Primul sediu al organizaţiei a fost deschis în Spitalul Colţea din Bucureşti, de un grup de oameni cu suflet nobil – Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de înfiinţare al Crucii Roşii Române.
Istoria Crucii Roşii Române s-a împletit cu istoria României. An de an, Crucea Roşie Română a venit în sprijinul comunităţilor vulnerabile adaptându-şi răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populaţia ţării greutăţile războiului, confuzia tranziţiei dintre diferite regimuri şi a contribuit la efortul de refacere a comunităţilor din zonele afectate de dezastre naturale. Numai anul trecut, a sprijinit 272. 968 de familii şi persoane singure cu: alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi rechizite. Deşi anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, Crucea Roşie Română a avut 139 de intervenţii în situaţii de urgenţă precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30.635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30.000 de persoane localizate în zone de risc au beneficiat de programe de pregătire pentru a şti cum să acţioneze în caz de dezastre şi peste 20. 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază. Donarea de sânge voluntară şi neremunerată a fost, de asemenea, în atenţia Crucii Roşii, acţiune în care peste 3.800 de persoane au donat sânge.
La nivel naţional s-au derulat programe, proiecte sociale şi campanii de educaţie pentru sănătate, iar prin serviciul „Căutări persoane” s-au soluţionat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifică Crucii Roşii, s-a materializat prin acţiuni de informare adresate tinerilor.

One Thought to “Ziua Crucii Roşii Române – marcată în Sălaj”

  1. Claudiu

    Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: doarsimplu@gmail.com

Leave a Comment