Zălăuanii din “Dealul Morii” au primit o veste neașteptată de la Primărie

O delegație formată din locuitori ai cartierului Dealul Morii din Zalău a solicitat primarului municipiului și consilierilor locali, în cadrul ședinței de Consiliu local de joi, ca locuitorii acestei zone să fie sprijiniți în privința unor neajunsuri cu care se confruntă. Prima dintre cerințe a fost cea legată de alimentarea cu apă potabilă, zălăuanii din Dealul Morii spunând că sunt zone în cartier, mai ales în cele situate la un nivel de înălțime mai mare, unde apa nu ajunge, locuitorii fiind nevoiți să care în continuare apa cu bidoanele și să-și alimenteze bazinele cu apă pe care le folosesc în scop menajer. Un alt neajuns semnalat a fost cel legat de asfaltările din zonă, pe care ei le consideră incomplete.

Viceprimarul Teodor Balajel le-a spus locuitorilor că zona s-a schimbat foarte mult în ultimul an, invitându-i chiar să compare o fotografie a cartierului, așa cum arăta în urmă cu doi ani, cu una recentă. Totodată, viceprimarul municipiului, Teodor Balajel, i-a asigurat pe cei care locuiesc în acest cartier că lucrările vor continua și în acest an și că mai multe străzi din acea zonă sunt cuprinse în lucrările ce urmează a fi efectuate de Citadin. Ultima veste bună pe care conducerea Municipiului le-a dat-o celor din Dealul Morii a fost faptul că și ei vor putea beneficia de noua conductă de gaz amplasată pentru deservirea blocurilor ANL ce se ridică în zonă.

Prin urmare, lucrarea ce va fi proiectată și realizată de compania Delgaz Grid, la care va contribui financiar și municipalitatea cu suma de aproximativ 150.000 de lei, va fi destinată nu doar viitorilor locatari ai blocurilor ANL, ci și locuitorilor de la case, care au primit o veste cât se poate de bună în acest început de an. Nu este pentru prima dată când locuitorii acestui cartier obțin ceea ce vor, fiind cunoscut scandalul de proporții declanșat în urmă cu doi ani, prin care cei din zonă s-au opus vehement construirii unui nou cimitir, la doar câțiva metri de locuințele lor. “Să vină consilierii locali să stea zi și noapte cu ochii la cruci și înmormântări, dacă tot vor să  aducă cimitirul în cartierul nostru”, spuneau, foc și pară pe fostele autorități, locuitorii din acest cartier. Zis și făcut, pentru că acest proiect a fost, în cele din urmă… îngropat, zălăuanii din Dealul Morii scăpând de acest proiect-coșmar care băgase groaza în ei.

 

 

5 Thoughts to “Zălăuanii din “Dealul Morii” au primit o veste neașteptată de la Primărie”

 1. asfaltările din zonă, pe care ei le consideră incomplete !!!!

  pai sunt strazi in Zalau de cand e orasul si nici acuma nu sunt asfaltate !
  sa stea la rand !

 2. Nu este pentru prima dată când locuitorii acestui cartier obțin ceea ce vor

  de ce? ei primesc si ceilalti nu !!!!
  cu ce sunt ei mai buni decat noi?
  au dat mai multa mita? au mai mare influenta in PSD? pe ce criteria hotarasc astia de la primarie unde si cand sa se fraca investitii?

 3. cere ! si ti se va da !!!

  este adevarat pana la urma ! plus ca acolo sunt cateva personalitati de seama ale orasului, si mai ales ale politicului !
  plus ca in zona exista mari interese imobiliare

 4. Anonim

  Daca tot ai cascat gura enumera acele personalitati.Cu tupeu…

 5. Anonim

  In acea zona nu sta niciunul dintre mai-marii județului. Din cauza asta s-au asfaltat drumurile de doua ori anul trecut, dar nu s-a băgat canalizare. Și din cauza asta primăria umbla sa dea amenzi pt că ai fosa septica.

Leave a Comment