Rămâne cum am stabilit: Deputatul “Como” transformă Ambulanța Sălaj într-o afacere de familie

Bănuielile care circulau de mult timp în spaţiul public, potrivit cărora fostul deputat PMP Liviu Balint şi-a vândut votul celor de la PSD pentru ca soţia lui, Narcisa, să ajungă pe cel mai înalt fotoliu din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sălaj sunt la un pas de a se adeveri.

După ce în urmă cu doar o lună, nevasta parlamentarului a luat postul de economist al SAJ Sălaj, zilele acestea, ea a participat la concursul organizat de către Ministerul Sănătăţii pentru funcţia de manager al instituţiei. În competiţie s-a înscris şi dr. Remus Bălănean, fost lider de sindicat şi ocupant interimar al postului. Iniţial, comisia de concurs din cadrul Ministerului Sănătăţii a respins dosarul Narcisei Balint, pe motiv că nu îndeplineşte condiţia prevăzută la articolul 10 litera c din Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 611/2017, conform căreia, candidaţii trebuie să aibă cel puţin cinci ani vechime în unităţi din sistemul de sănătate publică. Sălăjeanca a făcut contestaţie, demers în urma căruia dosarul i-a fost admis.

Aflăm numele câştigătorului în câteva zile

Prima probă, cea a testului grilă de verificare a cunoştinţelor de management desfăşurat în 22 ianuarie, i-a adus Narcisei Balint 9,60 de puncte, faţă de contracandidatul său, notat cu 7,40 de puncte. În 30 ianuarie, cei doi aspiranţi la fotoliul de manager al SAJ Sălaj vor trebui să îşi susţină proiectul de management, iar o zi mai târziu, vor intra în interviu. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în 6 februarie.
Înscrierea nevestei parlamentarului social-democrat în cursa pentru această funcţie vine după doar o lună de la încadrarea sa în echipa SAJ Sălaj, prin câştigarea concursului organizat pentru postul de economist al instituţiei. La o zi după ce a luat postul, Ministerul Sănătăţii a anunţat că şefiile serviciilor de ambulanţă sunt scoase la concurs.

Surse din instituţia sălăjeană susţineau că postul de economist ar fi fost creat cu dedicaţie pentru a-i facilita „accesul” către fotoliul de manager, ocupat, până în februarie 2017, de către deputatul Balint. De altfel, ardoarea cu care parlamentarul s-a luptat pentru a obţine funcţia de manager pentru consoarta i-a adus excluderea din PMP, formaţiune politică sub umbrela căreia a ieşit deputat.

În 2011 a picat cu răsunet la acelaşi concurs

În iunie 2017, Balint a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, ignorând astfel ordinele de partid; în urma acestui gest, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora a trădat în schimbul promisiunii social-democraţilor că Narcisa Balint va ajunge la şefia Ambulanţei sălăjene. „Nu am avut nici o discuţie cu vreun reprezentant al puterii legat de aceste lucruri”, afirma atunci deputatul care, la scurt timp după excluderea din PMP, a trecut în tabăra PSD.

La rândul său, Tiberiu Marc, preşedintele PSD Sălaj, declara în urmă cu patru luni: „Nici eu şi nici altcineva de la nivel local nu am avut discuţii cu domnul Balint legate de o negociere pentru postul de manager. Ştiu că are o dorinţă personală acolo, e mai veche, dar nu a existat o astfel de negociere”.
Narcisa Balint a fost economist la Direcţia Sanitar Veterninară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj şi a condus Spitalul Orăşenesc Jibou până în 2009, când a fost demisă de conducerea Ministerului Sănătăţii pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management. Ea s-a avântat în cursa pentru scaunul de manager al SAJ Sălaj şi în 2011, a trecut de testul grilă cu nota 8, dar a fost eliminată din ecuaţie după proba de susţinere a proiectului de managment şi interviu, întrucât media celor note nu a fost de cel puţin 8, aşa cum prevedea metodologia. Contestaţia formulată nu a ajutat-o cu nimic, ba mai mult i-a redus nota finală de la 7,64, la 6,07.

4 Thoughts to “Rămâne cum am stabilit: Deputatul “Como” transformă Ambulanța Sălaj într-o afacere de familie”

 1. Anonim

  -Institutiile statului sunt devina ,ei sunt nevinovati saraci
  -statul paralel,
  -trece examenele ca, cutitul prin LEBENITA ,
  -COMISII ,CE COMISII!
  -priceputa la toate
  -slugoii fac ce trebuie
  hi !
  Rămâne cum am stabilit: Deputatul “Como” transformă Ambulanța Sălaj într-o afacere de familie!
  -Coruptia se deruleaza sub ochii nostri ,mimeaza respectarea legii !
  -si ce daca????

 2. Anonim

  Slugoii totdeauna au facut ce trebuie ,
  -le miroase ca la caine ,,hoitul ,,
  -N au nici un DUMNEZEU !
  -RUSINE !!
  -De ambele parti !

 3. Anonim

  La DSV cum a fost ?
  -cate darabe de doctori de marha s-au dus la capitala sa faca pe comisiile
  RUSINE !
  -Unii au dat
  -altii au luat
  -ca la nebuni !!
  -dreptul de a fi functionar public

 4. Patriot

  Toata lumea vorbeste despre coruptia din PSD. N-am crezut ca-i chiar asa. Acum m-a convins. Ce e de apreciat e ca se tine de cuvant. Daca i-au promis lui Como ca-i pun consoarta director, uite ca-i aproape de fotoliu! Ma fft in ei de ticalosi si parveniti! Moarte politicienilor de orice fel!!!

Leave a Comment