Zălăuanii din Chicago sprijină Spitalul Judeţean în lupta împotriva Covid -19

Peste 2600 de dolari urmează să ajungă în contul Spitalului Județean de Urgenţă Zalău pentru prevenirea şi tratarea coronavirusului. Suma a fost donată de români stabiliți peste Ocean,  inclusiv zălăuani din Chicago. Iniţiativa de a ajuta financiar cea mai mare unitate spitalicească din județ aparţine unui tânăr zălăuan, Mihai Lehene, stabilit în Chicago. Suma, 2.689 de dolari, echivalentul 11.680 de lei, a fost transferată în cursul zilei de vineri, 27 martie, în contul Asociaţiei pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (ARMS) Zalău. Campania de strângere de fonduri este continuată de zălăuanca Diana Mureşan, ţinta fiind 10.000 de dolari – sprijin pentru SJU Zalău.

”Mulţumesc tuturor celor care au donat, sunteţi mândria unui oraş şi meritaţi respectul tuturor celor de acasă: Nelu Rus, Diana Mureşan, Ioan Paul Dinea, Florina Valcelean, Veronica Mariana, Bianca Nicoara, Melania Revnic, Puşcaş Filonaş, Ioana Maria Micle, Ciprian Fiastru, Cătălina Steinhouse, Alexandra Iacob Anderson, Vasy Simisnean, Earnest Bickerstaff, Cosmin Lehene, Achim Mihai”, a spus Mihai Lehene. Potrivit acestuia, în această perioadă românii stabiliţi în SUA vor strânge un milion de dolari pentru România în colaborare cu Asociaţia Magicamp – fondul de urgenţă pentru spitale. Mihai este președintele Romanian United Fund (RUF) – o instituție cu adevărat unică. Pur filantropică în natură, prin care românii de peste Ocean s-au angajat să strângă fonduri pentru organizațiile de impact care fac diferența în România. ”În acest proces, sperăm să aducem împreună americanii români și să creăm un precedent de cooperare și speranță. Toţi banii strânşi vor fi trimişi la Zalău, la Spitalul de Urgenţă, secţia Boli Infecţioase. În perioada următoare, sistemul nostru sanitar va fi supus unor presiuni enorme. Nu suntem pregătiți! Trebuie să rezistăm. Fiecare cent donat va merge către materiale de protecție, consumabile, echipamente de spital și tot ce mai este nevoie pentru a traversa această perioadă critică”, a spus Mihai.

RUF – un grup de membri donatori care ajută România

Proiectul RUF a fost iniţiat de zălăuanul Mihai Lehene, fiind un ”proiect al românilor pentru români”. Prin acest proiect Mihai a propus românilor stabiliţi peste Ocean, înfiinţarea unui grup de membri donatori care să se angajeze în a dona, anual, într-un fond, o sumă de bani care să fie folosită în proiecte de dezvoltare şi schimbare a României, în situaţia de faţă pentru lupta împotriva Covid-19. În cursul anului trecut, mai exact în luna mai, pentru a încuraja compatrioții de pretutindeni să iasă la vot, astfel încât diaspora să conteze și să aibă cel mai puternic impact electoral din ultimii 30 de ani, românii stabiliţi la Chicago, inclusiv zălăuanii, au finanţat realizarea videoclipului creat de Mircea Bravo – ”Merg la vot. Așa a zis bunica!”.

 

12 Thoughts to “Zălăuanii din Chicago sprijină Spitalul Judeţean în lupta împotriva Covid -19”

 1. Anonim

  16 oameni au donat 12600 dolari??? lehene a tinut sa si puna copilul la ziar . O ameni buni nu va faceti de rusine sunt oameni de acasa care au donat cu mult mai mult dar tac din gura si se roaga sa treaca totul cu bine

 2. Anonim

  2600 americani 16

 3. Anonim

  Gestul lor spune totul. Oameni cu suflet care nu au uitat de unde au plecat, care sunt alături de cei de acasă. Încă n-am auzit ca unul din oamenii loco, cu salarii barosane plus alte indemnizaţii, să doneze ceva. Un leu, un leu nimic mai mult! Tu? Nu cred că a ţinut Lehene să-şi pună copilul la ziar. Lehene e un domn, un nume, un om cu cap şi cu suficientă notorietate. La fel şi copiii. Că nu place altora, treaba lor.

 4. Anonim

  Știați ca prin 2018 cand Spitalul Județean era condus de catre dr. Neaga Liliana a pierdut o finanțare de 13 milioane de lei ptr ca nu a stiut ce sa facă cu aceasta suma de bani ? Aceasta și-a dat apoi demisia bine merci , dupa ce a condus timp de 14 luni unitatea, ca si cum nu s-a intamplat nimic! Despre aceasta problema nu mai zice nimeni nimic!!! Acum ne miram si ne intrebam de ce sunt toate cum sunt! Si încă nu le-am vazut si trăit pe toate! Ne meritam soarta!!!

 5. anonim

  Daca nu este gresala cu suma donata, sa le fie rusine celor 16 AMERICANI din Zalau!

 6. Mihai

  13.35 doneaza tu mai mult

 7. Roza

  Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti donatorii! Sa fie primit!

 8. Anonim

  Oameni adevarati cei care au donat banii nu conteaza cit conteaza ca au donat.

 9. romanca adevarata

  unde vezi tu poza de copil nesimtitule?

 10. Marin

  Caraghioasa donatie de la 16 Americani :).

 11. Peter

  Reclama ieftina

  Astia nu fac altceva deca sa-si promoveze PROPRIA imagine !

  Nimic nu este ceea ce pare !

  Cei care fac cu adevarat BINE – il fac si TAC DIN GURA !

Leave a Comment