YouTube interzice conţinutul care include teorii ale conspiraţiei cum ar fi QAnon

YouTube, serviciul video al grupului Alphabet, a anunţat că interzice conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri utilizând teorii ale conspiraţiei precum QAnon sau pizzagate, care „au fost folosite pentru a justifica violenţa în lumea reală”, conform news.ro.

Compania a afirmat pe blog că va începe să aplice imediat aceste politici extinse referitoare la ură şi hărţuire şi că le va intensifica în următoarele săptămâni.

Anunţul YouTube survine după măsurile anunţare recent de alte companii mari, între care Facebook şi Twitter, împotriva conţinutului QAnon.

Facebook a anunţat în această lună că va elimina paginile, grupurile şi conturile de pe Instagram care reprezintă QAnon.

QAnon este o teorie a conspiraţiei nefondată care susţine că preşedintele american Donald Trump se luptă în secret cu o cabală de prădători sexuali de copii care include democraţi de rang înalt, elite de la Hollywood şi aliaţi ai statului paralel (deep state). FBI a numit această teorie ca fiind o posibilă instigare la terorism intern.

Teoria conspiraţiei împrumută totodată unele elemente ale teoriei pizzagate, despre o reţea de pedofilie condusă de la un restaurant din Washington, D.C.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat că interdicţia recentă se referă la conţinutul care are ca ţintă persoane sau grupuri protejate, cum ar fi grupurile religioase sau etnice.

YouTube a arătat că a eliminat zeci de mii de video-uri legate de QAnon şi că a blocat sute de canale legate de QAnon, de la actualizarea politicii sale referitoare la răspândirea urii, în iunie 2019.

Sursa: www.bursa.ro

Leave a Comment