Vin zapada, gheata si poleiul? Cum pregatesti masina pentru urgia de afara

Legislatia din Romania este foarte clara cu privire la faptul ca soferii trebuie sa-si echipeze corespunzator masinile pentru sezonul rece deoarece, in caz contrar, vor avea de suferit rigorile legii. Vrand-nevrand, toata lumea incepe forfota specifica si merge la vulcanizare sa-si schimbe cauciucurile de vara cu cele de iarna. Amenzile sunt destul de mari si poti fi sanctionat si cu retinerea certificatului de inmatriculare, asa ca ar fi bine ca totul sa fie bine pus la punct cu ocazia sosirii iernii.

Desi toata lumea crede ca singura pregatire pe care trebuie sa o faca in acest sens este schimbarea anvelopelor, adevarul este ca lucrurile nu ar trebui sa se opreasca doar aici. Va fi nevoie inclusiv de o programare la service, pe langa achizitionarea diverselor produse auto atat de necesare in sezonul rece. Daca esti in aceasta situatie si ai nevoie sa iti pui masina la punct, atunci da o raita pe site-ul http://www.revizieshop.ro/ si achizitioneaza la preturi accesibile produse auto de calitate superioara.

Iata cateva sfaturi utile pentru a nu avea incidente nedorite in sezonul rece!

  1. Evident ca primul lucru la care te gandesti este sa faci schimbul de anvelope. Sfatul specialistilor este sa iei unele noi si sa renunti la ideea de a le lua pe cele second-hand pe care le aveai in minte, pentru ca iarna masina are nevoie de cauciucuri fara semne de uzura, avand in vedere conditiile dificile de trafic.

 

  1. Nu uita ca este foarte important sa ai suficient lichid de parbriz si inca unul rezistent la temperaturi joase. Cu motorul oprit si neincalzit verifici si lichidul de racire si masori nivelul de ulei. Daca ai nevoie sa completezi sau sa inlocuiesti, atunci cumpara de pe site-ul http://www.revizieshop.ro/ulei-si-lichide/ulei-cutie-viteze/ si astfel masina va functiona la parametri normali.

 

 

  1. Bateria masinii trebuie sa fie buna pentru ca uneori aceasta poate ceda pe timp de iarna, descarcandu-se la temperaturi foarte joase. O poti testa intr-un atelier auto si vei sti exact daca trebuie sau nu sa o inlocuiesti. Cateva semne clare ca trebuie sa faci acest lucru sunt urmatoarele: motorul porneste greoi, intensitatea luminilor scade cu motorul oprit, sistemele masinii se comporta haotic, martorul este aprins in bord, motorul nu porneste deloc.

 

  1. Ai mare nevoie de stergatoare in acest sezon, asa ca inlocuieste-le pe cele vechi. Daca inca sunt bune, atunci curata-le eficient pentru a nu-ti reduce vizibilitatea si a nu pune in pericol viata celorlalti participanti la trafic.

 

  1. Curata geamurile pe interior, iar chederele le poti unge cu un spray siliconat pentru a le putea deschide usor iarna. Instalatia de aer conditionat poate fi verificata si chiar se schimba filtrul de polen, la fel si sistemul de incalzit luneta si oglinzile retrovizoare.

 

  1. Mecanicul va verifica starea franelor, instalatia de aprindere, urmele de rugina si presiunea din roti. De asemenea, va controla articulatiile, pivotii, amortizoarele si planetarele.

 

 

  1. Este nevoie si de alte elemente esentiale atunci cand pleci cu masina pe timpul iernii. Pe langa cele obligatorii (trusa de prim ajutor, extinctorul, vesta fluorescenta, triunghiul reflectorizant), nu poti sa uiti roata de rezerva umflata, cateva haine calduroase, cateva provizii alimentare, o lopata, un saculet cu nisip etc.

 

  1. Asigura-te mereu ca ai combustibil suficient in rezervorul masinii pentru ca niciodata nu vei sti daca nu vei avea nevoie de o cantitate mai mare decat de obicei in eventualitatea in care esti nevoit sa stai in trafic din cauza unor blocaje.

 

 

  1. Antigelul nu lasa fluidele sa inghete, asa ca nu uita sa verifici densitatea lui si sa completezi daca e nevoie. Daca nu te pricepi sa pui in practica vreunul sau toate sfaturile de mai sus, poti foarte usor sa mergi la un service auto si acolo vei primi ajutor de specialitate.

In concluzie, sezonul rece trebuie intampinat cum se cuvine de orice sofer care nu isi doreste sa aiba parte de evenimente nedorite sau sa plateasca sume serioase de bani pentru amenzile uriase pe care Politia Romana le da celor care nu se raliaza normelor.

Alte articole

Leave a Comment