Vin ploile şi scad temperaturile

Administraţia Naţională de Meteorologie a postat pe site-ul propriu o informare cu privire la evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor valabile în perioada 21 octombrie – 2 noiembrie pentru toate regiunile ţării. Astfel, potrivit meteorologilor, în Transilvania, urmează un proces de răcire semnificativă ce va aduce regimul termic sub cel normal, respectiv maxime care, în data de 24 octombrie, vor avea o medie de 5 grade, şi minime de -3 grade, în 25 şi 26 octombrie. După 26 octombrie vremea se va încălzi treptat, încât valorile maxime medii vor fi de 11 – 12 grade, iar minimele de 1 -2 grade. În perioada 21-24 octombrie sunt anunţate ploi slabe şi moderate semnalate cantitativ pe arii extinse. Ulterior probabilitatea de ploaie va fi mai redusă, exceptând ziua de 28 octombrie şi începutul lunii noiembrie când, local, sunt posibile ploi slabe.

De asemenea, în regiunea Crişana, intervalul precizat va debuta cu o vreme caldă, însă începând cu data de 22 octombrie vremea se va răci. Până în 25 octombrie maximele diurne vor fi în general sub 10 grade, iar minimele vor
tinde spre 0 grade. Ulterior, în a doua săptămână de prognoză, temperatura va creşte apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Mediile valorilor maxime vor fi de 12 -13 grade, iar a celor minime de 3…4 grade. Până în 23 octombrie,va ploua pe arii extinse şi vor fi înregistrate cantităţi însemnate. În restul intervalului, până în 2 noiembrie mai sunt posibile ploi slabe cantitativ, cu o probabilitate mai ridicată în 28 octombrie.

Alte articole

Leave a Comment