Viceprimarul Zalăului, alesul sălăjean cu cei mai mulţi kilometri la bord

Viceprimarul Zalăului, Fazakas Nicolae, a participat, în urmă cu câteva zile, la Crosul Hoia, organizat în Cluj, de către Asociaţia C.S. Runners Cluj, reuşind să termine cursa de 10 kilometri pe poziţia 80, într-o oră, 7 minute şi 18 secunde.

„Nu a fost un timp foarte bun, dar eu sunt mulţumit de ceea ce am reuşit, în condiţiile în care pentru mine a fost prima cursă prin pădure la care particip. A fost o experienţă interesantă. Conform GPS-ului meu, am avut în cadrul unui kilometru o diferenţă de nivel  şi de 85 de metri”, ne-a declarat Fazakaş. Traseul Crosului Hoia s-a întins pe potecile pădurii, startul fiind dat în faţa Muzeului Etnografic Cluj-Napoca.

La cei 39 de ani ai săi, viceprimarul zălăuan spune că aleargă de plăcere şi că, atunci când timpul îi permite, face chiar şi trei antrenamente pe săptămână: „Obişnuiesc să alerg fie pe centură, fie pe Stadionul Municipal. Parcurg între 6 şi 14 km la un antrenament”.

Edilul este un împătimit al probelor de alergare pe distanţe lungi. La finele lunii mai a acestui an, a luat startul cursei de 3 km organizate în centrul oraşului cu prilejul Zilei Sportului TenarisSilcotub. Convins că poate mai mult şi regretând că nu s-a înscris la proba de 10.000 de metri, Miki, cum îi spun prietenii, şi-a continuat alergarea pe stadion, unde a parcurs încă 7 km. În octombrie 2014, Fazakas a participat la cursa de 30 km de la Budapesta, iar o lună mai târziu, la semimaratonul de la Balaton.

Pentru toamna acestui an, viceprimarul maghiar şi-a propus să ia startul la două semimaratoane.

Alte articole

Leave a Comment