Vânzătorii de ciuperci, amendaţi pentru comerţ ilegal

Persoanele care vând ilegal diferite specii de ciuperci în zona pieţelor agroalimentare din municipiu au intrat în vizorul autorităţilor sălăjene. Numai în perioada 10 iunie – 8 iulie, 18 astfel de vânzători au fost sancţionaţi de agenţii Poliţiei Locale cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 980 de lei. Potrivit lui Lucian Trif, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, toate cele 18 persoane sancţionate vindeau ciuperci fără a deţine acte de provenienţă a mărfii în zona celor două pieţe din oraş.
Consumatorii care intenţionează să achiziţioneze ciuperci de la astfel de persoane neautorizate sunt sfătuiţi să cumpere numai din locuri autorizate. În cursul lunii iunie, ca urmare a consumului de ciuperci, 11 persoane cu vârsta cuprinsă între 5 şi 49 de ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean (UPU) Zalău intoxicate şi, din păcate, o persoană a decedat la scurt timp după internare. Chiar dacă la prima vedere par bune de consumat, multe specii de ciuperci nu sunt comestibile şi conţin substanţe otrăvitoare ce provoacă grave reacţii digestive. Medicii spun că reacţiile digestive apar la scurt timp după consum şi toate cazurile trebuie să ajungă cât mai repede la spital pentru a se evita complicaţiile, care pot fi grave, în cazul unei deshidratări unde se intervine prea târziu. Singura soluţie pentru evitarea unei intoxicaţii cu urmări grave este consumul ciupercilor cumpărate din magazinele alimentare.
De asemenea, este indicat să nu fie consumate ciupercile achiziţionate din locuri diverse, nesigure, nesupravegheate şi neautorizate.
Sancţiunile contravenţionale pentru astfel de vânzători sunt cuprinse între 140 şi 250 de lei.

6 Thoughts to “Vânzătorii de ciuperci, amendaţi pentru comerţ ilegal”

 1. Cosmin

  Afacere de top! Vrei sa incepi o afacere care sa-ti aduca rapid castiguri? Acum este momentul sa actionezi si sa urmezi instructiunile unui sistem de afacere care deja i-a incantat pe toti cei care au inceput! Nu trebuie sa recrutezi oameni! Pur si simplu castigi bani, repede si usor! Te astept sa-mi ceri mai multe detalii la adresa de email: cosminstoica2015@yahoo.com

 2. ff

  cei care au ajuns la urgenta nu au cumparat de la acesti oameni ciuperci !!!!!le-au cules ei !!!!si se vede ca nu le cunosc pe cele bune !!!!cei care le vand stiu mai bine care sunt bune de mancat !!!!am vazut cealalta saptamana cum politia locala era ,,la datorie,, in piata si pe langa un rom ce avea 3 gramajoare de bureti usturoi erau 3 politisti !!!asa da !!!!!

 3. Anonim

  Daca nu intervin sariti cu gura, daca intervin va apuca mila. Ce ar trebui sa faca???

 4. Anonim

  oare asa zisii producatori din piata Simleu care de primavara pana toamna tarziu sunt in piata zboara si ei, sau produc de la distanta (on line) ???

 5. Jancsi

  „Nu aveau acte de provenienta”, ba io cred ca multi viteji de la locala, de la al mai mare pab’ la al’ mai mic, o mancat bureti bolunzi, altfel nu se explica multe.

 6. Boletus Puletus

  DA,DAAA,DAAAA,de ce n-au mers infractorii astia nenorociti de traficanti de ciperci aproape bolunde la domnu prefect Ionel Ciuntitu, ca sa le „ciunte” niste acte de provenienta,ca doar marfa incriminata provine ,majoritatea,din padurile statului…nesimtitii dreacului?!

Leave a Comment