Uzina Electrică îşi schimbă „părul”, nu şi năravul

Peste un milion de lei vor fi investiţi în amenajarea unui sediu pentru Societatea Comercială Uzina Electrică Zalău. Spaţiul în care se vor realiza aceste investiţii este punctul termic numărul 5 din Zalău, situat pe strada Simion Bărnuţiu, proprietate publică a municipiului.

Consilerii locali, întruniţi în şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în data de 6 octombrie, au votat un proiect de hotărâre prin care s-a dispus aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii aferente obiectivului de investiţii „Amenajare sediu şi birouri pentru SC Uzina Electrică”. Societatea, care are în prezent 59 de angajaţi, va asigura mentenanţa centralelor pe gaz şi a instalţiilor din clădirile aflate în patrimoniul municipiului. După cum a explicat Viorel Marian, directorul societăţii, la începutul lunii aprilie 2014, când s-a aprobat renunţarea la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică şi trecerea la sistemul individual de încălzire pe gaze naturale, s-a restrâns şi activitatea şi implicit numărul angajaţilor a scăzut de la 86 la 59. Astfel, pentru a-şi asigura supravieţuirea, angajaţii uzinei vor începe să realizeze serviciile precizate, care în opinia managerului Viorel Marian, se intenţionează să se extindă şi la agenţii cu capital privat. „Intenţionăm să pătrundem pe piaţă şi să asigurăm astfel de servicii şi în mediul privat”, a precizat managerul.

Pentru desfăşurarea activităţii este nevoie de un nou sediu, unde chetuielile vor fi mai mici. „Aici, impozitul anual este de 165.000 de lei pe an. Costurile sunt destul de mari şi de aceea este nevoie de un alt sediu, unde, desigur, vom contribui financiar pentru amenajare. Şi atunci când s-a dispus la renunţarea la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, din bugetul uzinei, am alocat suma de şapte milioane de lei pentru finanţarea costurilor de achiziţie şi montaj, în vederea realizării lucrărilor de instalare a centralelor termice pe gaz, la clădirile aflate în proprietatea municipiului”, a adăugat Marian.
În vederea schimbării destinaţiei clădirii din punct termic în sediu birouri se vor realiza următoarele lucrări: compartimentarea clădirii în spaţii pentru birouri, vestiare, grupuri sociale, spaţii de depozitare; înlocuirea tâmplăriilor precum şi modificarea golurilor şi a poziţiilor acestora; realizarea şi refacerea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea unui sistem de colectare a apelor meteorice; refacerea treptelor de acces în clădire şi copertina; realizarea trotuarelor de protecţie şi realizarea instalaţiilor necesare în vederea funcţionării respectiv instalaţiile termice, sanitare şi electrice. Spaţiul va putea fi utilizat începând de anul viitor odată cu finalizarea lucrărilor care se preconizează că vor avea un termen de execuţie de trei luni.

Punctul termic numărul 1 – sediu pentru personalul de execuţie

Tot în cadrul şedinţei de Consiliu Local, din data precizată, s-a dispus o altă investiţie „benefică” Uzinei Electrice. Este vorba despre amenajarea unei baze de producţie, pentru personalul de execuţie al instituţiei, care va funcţiona în punctul termic numărul 1 aflat în proprietatea publică a municipiului Zalău, situat în strada Păcii. Investiţia este de peste 600.000 de lei şi va consta în: compartimentarea clădirii în spaţii pentru birouri, vestiare, grupuri sociale, spaţii de depozitare; înlocuirea tâmplăriilor; realizarea şi refacerea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea unui sistem termoizolant şi hidroizolant; realizarea unui sistem de colectare a apelor meteorice; refacerea treptelor de acces în clădire şi copertina; realizarea trotuarelor de protecţie şi realizarea instalaţiilor necesare în vederea funcţionării respectiv instalaţii termice, sanitare şi electrice.

Alte articole

10 Thoughts to “Uzina Electrică îşi schimbă „părul”, nu şi năravul”

 1. Anonim

  Si cu spatiile din locatia veche ce se intampla?.

 2. sile

  Multi bani pentru nimic!

 3. Anonim

  PRIMARE, PE CAND TE-AM LAUDAT CA AI INCHIS ROBINETUL ACUMA IL LASI SA PICURE? CE MENTENANTA POOLII VA TREBUIE? NU AJUNGE UN PAZNIC? VA TREBUIE SPATIU NOU DE BIROURI SI O ARMATA DE BIROCRATI? NU TI-E RUSINE MA?

 4. Anonim

  Cate scoli sunt in Zalau? Sa fie 25, dar sigur nu sunt atatea.Inseamna ca la fiecare scoala ar trebui cate doi angajati de la uzina electrica sa asigure mentenanta non stop pentru centralele electrice. Mai raman 9, care oare ar fi suficienti sa invarta hartiile pentru cei 50 de oameni? Oare cine poate raspunde la intrebarea asta? Dar mai interesant ar fi de intrebat daca primarul sau consiliul local isi pot permite aemenea lucru.

 5. Adi

  Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul „Info” la adresa de email: adiiusti_coman@yahoo.com

  1. Anonim

   date dracului cu locul tau de veci

 6. Anonim

  Si cu Centrul de Transfusie Sanguina cum ramane? Pentru asa ceva nu exista bani?. Sper sa nu fi gresit numele. Dar este vorba de sediul abandonat de primarie si consiliul local (asa am vrut sa scri cu litere mici).

 7. Vasile

  Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirajulnaturii@gmail.com

  1. Anonim

   dute si tu dracului

 8. ass

  solutia era sa-i trasfere la CITADIN, binenteles pe baza de concurs. Cine are sustiere, intra, ceilalti care cunosc meserie, la privat, caci ei asa se lauda ca vor fi competitivi si vor lucra la privati.

Leave a Comment