Utilizarea corectă a iluminatorului în machiaj

Iluminatorului transformă instantaneu orice machiaj și lasă fața proaspătă și strălucitoare. Este un produs care conferă pielii un aspect odihnit și radiant. În acest articol îți vom spune cum să folosești corect iluminatorul și cum să-l alegi pe cel perfect pentru tine.

Pentru a da feței mai multă expresivitate, iluminatorul se aplică pe trăsăturile proeminente ale tenului: pomeți, nas, bărbie.

Sursă foto: Pinterest

Iluminatoarele variază ca textură și culoare – există produse cremoase, lichide, pudrate, în format stick și creion. Pentru a-l alege pe cel care ți se potrivește perfect, merită să încerci câteva https://makeup.ro/categorys/464867/.

Cremos, lichid sau uscat?

Alegerea texturii depinde de tipul de ten, fondul de ten, ideea, stilul de machiaj și finisajul așteptat.

Iluminatorul cremos are o structură densă, funcționează cel mai bine cu un fond de ten lichid. Se absoarbe perfect și rămâne pe piele mult timp. Poate fi folosit și ca fard de obraz sau fard de pleoape (în funcție de nuanță). Aplică-l cu degetele sau cu un burete peste fondul de ten. Nu este necesar să-l fixați cu pudră, altfel strălucirea va dispărea.

Iluminatorul lichid este potrivit pentru tenul normal spre uscat. Nu se amestecă cu o bază de pudră, altfel vor apărea pete și stratul nu va fi uniform. Aplicați produsul cu un burete, o pensulă sau cu degetele.

Un iluminator uscat este potrivit proprietarilor cu ten gras. În structură, este similar cu pulberea. Poate fi combinat cu orice fond de ten. Cel mai convenabil este să se aplice cu o pensulă. Produsul se adaugă la finalul machiajului, deasupra fondului de ten sau pudră. Creează o strălucire subtilă, dar poate fi stratificat pentru un rezultat mai vizibil.

 

Cum să alegi nuanța potrivită

Pentru pielea deschisă, ton neutru, un highlighter cu un luciu perlat moale este o opțiune bună. Particulele perlate oferă pielii o strălucire delicată și specială.

Pe pielea întunecată și bronzată, nuanțele calde, aurii, cupru, bronz arată grozav. Pentru tenul cu subton roșcat este potrivit un iluminator roz.
Atenție! Persoanele cu ten cu cicatrici și acnee ar trebui să folosească cu atenție un iluminator, deoarece particulele acestuia pot sublinia toate trăsăturile pielii.

 Cum se aplică corect iluminatorul

Există mai multe secrete pentru utilizarea corectă a produsului:

  • aplicați un iluminator în colțurile interioare ale ochilor – aspectul va deveni mai luminos, iar ochii mai largi vizual;
  • folosiți o picătură de produs pe zonele proeminente ale pomeților – astfel încât aceștia să iasă imediat în evidență;
  • se poate aplica o cantitate mică de highlighter pe frunte (între sprâncene), iar fața va capătă un aspect mai proaspăt și mai relaxat;
  • completați machiajul ochilor cu un iluminator – aplicați produsul peste fardul de pleoape, sub sprâncene;
  • aplicați produs în golul de deasupra buzei superioare – în acest fel puteți oferi foarte ușor buzelor un aspect seducător.