Ungaria reduce preţurile la o serie de alimente pentru a combate inflaţia

Guvernul Ungariei a anunţat, în contextul recentei creşteri a inflaţiei, se vor fixa preţurile pentru o serie de alimente de bază la nivelul din octombrie 2021, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

„Am decis să intervenim asupra preţurilor a şase produse”, a spus premierul Viktor Orban, într-o postare video pe Facebook.

Măsura vizează zahărul, făina de grâu, uleiul de floarea-soarelui, muşchiul de porc, pieptul de pui şi laptele cu 2,8% de grăsime, a explicat prim-ministrul.

Orban a subliniat că furnizorii cu amănuntul vor trebui să coboare preţurile la aceste şase produse la nivelul din 15 octombrie 2021, însă nu a menţionat compensări economice din partea Guvernului.

Premierul a justificat măsura prin creşterea preţurilor la energie şi a adăugat că aceste alimente vor putea fi cumpărate la preţ redus începând din 1 februarie.

Ungaria a stabilit deja un preţ maxim pentru benzina 98, care nu trebuie să depăşească 1,35 euro pe litru.

Deşi electricitatea avea deja un preţ maxim în Ungaria începând din 2013, recenta majorare a preţurilor la energie la nivel mondial are un efect secundar în ţara centro-europeană, mai scrie EFE.

Conform calculelor preliminare ale Guvernului, inflaţia în Ungaria a fost în 2021 de 5,1%, faţă de 3,3% în 2020.

Ungaria, care nu se află în zona euro, va avea în 3 aprilie alegeri legislative, iar Viktor Orban urmăreşte al patrulea mandat consecutiv, adaugă agenţia spaniolă.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

6 Thoughts to “Ungaria reduce preţurile la o serie de alimente pentru a combate inflaţia”

 1. Anonim

  DE un asemenea premier are nevoie si Romania . CINSTE DOMNIEI SALE . Sper sa citeasca articolul acesta si D-l IOHANNIS SI D_L CIUKA.

 2. Anonim

  Iată că se poate arunca la gunoi doctrina liberală, se poate reintroduce controlul statului asupra prețurilor, măcar parțial. Scuipați pe cei care au votat cu liberalii !

 3. Ei

  Ar trebui răstigniți cei care conduc acum aceasta tara, precum și cei care au condus-o din 1989 încoace !!!

 4. Noi

  Ungurii au conducători patrioți! Nu ca România Aserviți Uniunii Europene și SUA!!!!! Vede-ți exemple ( Cioloș, Barba, Citiu, Iohanis, Geoana, etc! I-as putea înșirui pe toți

  1. Anonim

   Cratima-i pusa aiurea.Prima gresala.A doua este ca „patriotismul „lui Orban se datoreaza viitoarelor alegeri.Cabotinism politic pur !!!

 5. Ei

  România lucrului bine făcut e doar la Cotroceni și Palatul Victoria ! România reala e la Bolintin Vale,, Sinttesti, Pusta Vake și ….in fiecare localitate a acestei tari!

Leave a Comment