Elevii sălăjeni riscă să rămână cu abonamentele nedecontate

Datoriile Ministerului Educaţiei către elevii sălăjeni care fac naveta cresc de la o lună la alta, în condiţiile în care în cursul acestui an nu s-a primit nici un ban pentru plata transportului acestora, iar până la finalul anului şcolar este mai puţin de o lună. Conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, valoarea totală estimată a restanţelor pentru decontarea navetei se ridică la peste 2.800.000 de lei. Suma reprezintă contravaloarea abonamentelor achitate de copii pentru perioada septembrie 2012 -aprilie 2013.

Potrivit sursei citate, deşi oficialii din Ministerul Educaţiei au cerut inspectoratelor şcolare săptămâna trecută, în 13 mai, situaţia exactă a sumei necesare pentru achitarea abonamentelor elevilor, au spus că deocamdată nu pot precizat data în care vor fi plătite aceste restanţe.
Reprezentanţii ISJ Sălaj au trimis în aceste zile o o notă unităţilor de învăţământ din judeţ, prin poşta electronică, prin care solicită suma exactă necesară pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul elevilor navetişti, suma de 2.800.000 de lei a fost estimată, luând în calcul sumele decontate anii trecuţi.
Legislaţia actuală prevede decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. Aceste sume se alocă din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ la care elevii sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, pentru cel mult 50 de kilometri. De asemenea, statul acoperă cheltuielile de transport pentru opt călătorii dus-întors pe semestru elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă.

Alte articole

Leave a Comment