Un sălăjean a fost desemnat subofiţerul anului 2018

Plutonierul adjutant Florin Dârjan, din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău, a fost desemnat „subofiţerul anului 2018” în urma competiţiei pe Statul Major al Forţelor Terestre, ce a avut loc în perioada 6-9 noiembrie, în Garnizoana Dej.
În vârstă de 44 de ani, Dârjan a concurat împotriva a alţi opt subofiţeri din ţară, toţi calificaţi în etapa finală în urma fazelor pe batalion, regiment şi, mai apoi, divizie. Concursul a presupus parcurgerea mai multor probe teoretice şi practice, în cadrul cărora cadrele militare au parcurs probe teoretice şi practice constând în cunoaşterea noţiunilor de pregătire militară generală, evaluarea competenţelor la limba engleză, trageri cu armamentul de infanterie, demonstrarea abilităţilor şi deprinderilor în disciplinele Geniu, Apărare C.B.R.N., Comunicații, Topografie Militară, Instrucţie Sanitară, Instrucţie de Front şi pregătire fizică.

Deşi a fost decan de vârstă, Florin Dârjan, 44 de ani, s-a dovedit a fi cel mai bun şi a fost desemnat „subofiţerul anului 2018”. „A fost o surpriză pentru mine, întrucât ştiam că voi concura cu oameni foarte buni; în plus, am fost şi cel mai vârstnic concurent. Reuşita aceasta reprezintă încununarea unei cariere, rezultatul unor ani de muncă. Experienţa şi pregătirea intensă şi-au spus cuvântul”, ne-a declarat militarul sălăjean, care se află la a doua participare în această etapă a întrecerii.
În cadrul aceluiaşi eveniment a fost desemnat şi „soldatul anului 2018”, titlu câştigat de către cap. Daniel Mudure.

Competiţia ”Soldatul/ Subofițerul Anului” are ca scop identificarea, recompensarea şi promovarea celor mai bine pregătiţi militari – gradat sau soldat profesionist, respectiv subofiţer sau maistru militar – care să întruchipeze profesionistul capabil să lupte, să conducă, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce le revin.

Alte articole

Leave a Comment