Un mort şi patru răniţi, într-o singură zi, pe şoselele din Sălaj

O persoană şi-a pierdut viaţa, două au fost rănite grav şi alte două s-au ales cu leziuni uşoare într-o singură zi, în urma unor accidente de circulaţie petrecute pe şoselele sălăjene.
Primul şi cel mai grav eveniment rutier s-a produs joi, 25 iunie, în jurul orei 8, pe DN 1F, între localităţile Românaşi şi Ciumărna.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că şoferul unei autoutilitare, în vârstă de 53 ani, din judeţul Cluj, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentată (pe o porţiune de drum în curbă la dreapta, pe care depăşirea este interzisă, semnalizată corespunzător prin indicator rutier şi marcaj continuu) a unei căruţe care circula în faţa sa, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat coliziune frontală cu un autotren condus regulamentar de Ioan M., de 44 de ani, din judeţul Cluj. În urma impactului, şoferul autoutilitarei, Marius C., a decedat, iar conducătorul autotrenului a fost rănit uşor. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei.
În cauză, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
În aceeaşi zi, în jurul orei 17,30, o femeie în vârstă de 40 ani, a fost vicima unui accident rutier produs pe DJ 108A, în localitatea Crasna.

A părăsit locul accidentului
Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, şoferul unei autoutilitare, Ioan G., în vârstă de 47 ani, din Valcău de Sus, pe o porţiune de drum în aliniament, s-a angajat în depăşirea unei biciclete condusă de Mioara C., din comuna Crasna şi, din cauza faptului că nu a păstrat o distanţă laterală suficientă, a intrat în coliziune cu aceasta.
După accident, conducătorul autoutilitarei a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat în trafic la scurt timp. În urma coliziunii a rezultat rănirea femeii, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Minor rănit grav în Jibou
Al treilea accident a avut loc la intrarea în oraşul Jibou, puţin după miezul nopţii, respectiv la ora 1,25. Cauza producerii acestuia a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. „Andrei M. de 27 ani, din Jibou, în timp ce conducea autoturismul, pe un sector de drum în aliniament, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul autovehiculului, a pătruns pe sensul opus şi a intrat într-un gard”, au declarat poliţiştii sălăjeni.
În urma impactului, a fost rănit grav pasagerul din dreapta faţă, Răzvan B. de 17 ani, din Jibou, iar conducătorul auto a suferit leziuni uşoare.
Pentru a preveni astfel de evenimente şi pentru a nu deveni vicima vreunui accident rutier, reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă, din nou, respectarea cu stricteţe a regulilor de circulaţie şi efectuarea fiecărei manevre în condiţii de siguranţă, dar numai după o temeinică asigurare.

Leave a Comment