Fostul viceprimar al comunei Crasna, găsit de ANI în incompatibilitate

După ce primarul din Crasna a fost găsit, zilele trecute, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese, inspectorii instituţiei menţionate susţin că un fost ales al comunei sălăjene s-a aflat în stare de incompatibilitate. Este vorba de fostul viceprimar, Alexandru Torma, care, timp de doi ani, a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi pe cea de reprezentant al Consiliului Local în cadrul unei societăţii comerciale. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 septembrie 2010 – 20 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al comunei Crasna în Adunarea Generală a Asociaţilor la SC Crasna Serv SRL (societate comercială la care Consiliul local deţinea calitatea de asociat unic), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003”, se precizează în comunicatul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.
Reamintim că Pop Emeric, primarul comunei Crasna, este acuzat de inspectorii ANI că s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce ar fi emis acte administrative, a încheiat acte juridice şi a emis dispoziţii, în urma cărora a obţinut foloase materiale atât pentru sine, cât şi pentru soţia şi fiul său. Potrivit unui comunicat al Agenţiei, dat publicităţii în urmă cu o săptămână, s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă. “În perioada exercitării mandatului de primar, a emis acte administrative, a încheiat acte juridice şi a emis dispoziţii care au produs un folos material atât pentru sine, cât şi pentru soţie şi fiul său, încălcând, astfel, dispoziţiile art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003″, susţin reprezentanţii ANI.
Edilul sălăjean, aflat la cel de-al patrulea mandat, a declarat că, imediat ce va primi decizia ANI, o va contesta în instanţă.

 

Alte articole

One Thought to “Fostul viceprimar al comunei Crasna, găsit de ANI în incompatibilitate”

  1. […] După ce primarul din Crasna a fost găsit, zilele trecute, de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese, inspectorii instituţiei menţionate susţin că fostul viceprimar al comunei sălăjene, Alexandru Torma, s-a aflat în stare de incompatibilitate. Este vorba de o perioadă de doi ani, când acesta a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar şi pe cea de reprezentant al Consiliului Local în cadrul unei societăţii comerciale. “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 septembrie 2010 – 20 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al …read more […]

Leave a Comment