Fostul primar al Jiboului scapă de arestul la domiciliu: Va fi cercetat sub control judiciar

 

 

Magistraţii Judecătoriei Zalău au decis joi, 25 iunie, să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului primar al oraşului Jibou, Eugen Bălănean.
„Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu formulată de inculpatul B. E. cu măsura controlului judiciar, ce va avea o durată de 60 de zile”, se precizează în minuta şedinţei din 25 iunie.
Reamintim că la mijlocul lunii mai, judecătorii zălăuani au respins cererea de arestare preventivă a fostului primar jibouan Eugen Bălănean, cerere înaintată de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Sălaj, şi au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.
Împotriva fostul primar jibouan s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu asimilat faptelor de coruptie, conflict de interese si purtare abuzivă. Bălănean Eugen a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului sălăjean, de luni până marţi, când a fost pus în libertate. În comunicatul iniţial al parchetului sălăjean, au fost descrise faptele care l-au băgat în arest pe fostul primar jibouan.“În cursul anului 2009 suspectul a declarat la Registrul agricol că este proprietarul unei suprafeţe de 28 hectare teren situată în localitatea Cuceu, ulterior constituind un punct de lucru pe acest teren la care societatea comercială al cărui asociat este exploatează nisip. Mai apoi a solicitat unei alte societăţi comerciale întocmirea documentelor de întabulare a unor terenuri, pe numele unei persoane fizice, de la care terenul a fost achiziţionat ulterior de aceeaşi societate comercială, respectiv cea la care este asociat. Contravaloarea documentaţiilor a fost achitată de primărie. Documentaţia de întabulare pentru cele 28 hectare a fost întocmită, la îndrumarea suspectului, pe un alt amplasament decât cel înscris în titlu de proprietate. În scopul înfiinţării unui drum de legătură cu cariera a iniţiat un proiect de hotărâre pe care l-a susţinut în Consiliul local, fiind aprobată trecerea unui drum din domeniul privat în domeniul public, deşi în locul respectiv nu a existat vreodată drum vicinal. În şedinţa de consiliu din data de 24 iunie 2014 suspectul a adresat cuvinte jignitoare şi ameninţătoare unui consilier local care i-a solicitat explicaţii în legătură cu locul de exploatare a nisipului. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.”
Totodată, la începutul lunii mai, prin Ordin al Prefectului județului Sălaj, Eugen Bălănean a fost destituit din funcţia de primar al oraşului Jibou, în urma unei condamnări definitive într-un dosar în care fusese cercetat şi judecat pentru conflict de interese.

3 Thoughts to “Fostul primar al Jiboului scapă de arestul la domiciliu: Va fi cercetat sub control judiciar”

  1. […] Magistraţii Judecătoriei Zalău au decis joi, 25 iunie, să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului primar al oraşului Jibou, Eugen Bălănean. “Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu formulată de inculpatul B. E. cu măsura controlului judiciar, ce va avea o durată de 60 de zile”, se precizează în minuta şedinţei din 25 iunie. Reamintim că la mijlocul lunii mai, judecătorii zălăuani au respins cererea de arestare preventivă a fostului primar jibouan Eugen Bălănean, cerere înaintată de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Sălaj, şi au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Împotriva …mai multe stiri […]

  2. Anonim

    Scapa talharul ?! De justitia (nedreapta ! ) de pe pamant, poate, dar de cea divina NU ! Pacat de munca procurorilor. Inca odata , s-a dovedit ca in Romania „banii vorbeste” La ce bun atata tam tam? Mai are putin si a furat tot Jiboul si toate satele apartinatoare !

  3. […] Magistraţii Judecătoriei Zalău au decis joi, 25 iunie, să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului primar al oraşului Jibou, Eugen Bălănean. “Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu formulată de inculpatul B. E. cu măsura controlului judiciar, ce va avea o durată de 60 de zile”, se precizează în minuta şedinţei din 25 iunie. Reamintim că la mijlocul lunii mai, judecătorii zălăuani au respins cererea de arestare preventivă a fostului primar jibouan Eugen Bălănean, cerere înaintată de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Sălaj, şi au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Împotriva …read more […]

Leave a Comment