Un milion de lei din bugetul Sălajului pentru biserici şi mănăstiri

Unităţile de cult din judeţul Sălaj, care aparţin cultelor religioase din România, pot fi sprijinite financiar cu bani din bugetul judeţului pentru anumite lucrări. Este vorba despre lucrări de întreţinere şi funcţionare, iar sprijinul finaciar este oferit doar la cerere cu condiţia ca solicitantul, unitatea de cult, să asigure o contribuţie de zece la sută din valoarea lucrării pentru care solicită finanţarea nerambursabilă. Pentru anul 2015 Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a alocat pentru sprijinirea unităţilor de cult din judeţ un buget de 1.000.000 de lei. Potrivit unui proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de CJ, de luni 30 martie, consilierii judeţeni au aprobat regulamentul pentru acordarea sprijinului unităţilor de cult din judeţ. Astfel, acordarea se realizează doar la cerere, în limita bugetului disponibil, iar solicitantul în cererea de finanţare nerambursabilă către CJ Sălaj va anexa şi o serie de documente: deviz de lucrări, copie de pe autorizaţia de construcţie sau reparaţie capitală, copie a avizului eliberat de instituţiile specializate în domeniul patrimoniului pentru construcţiile declarate monumente istorice, copia certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă certificată de bancă prin care se precizează contul IBAN al unităţii de cult solicitante, declaraţie pe proprie răspundere a solicitantului că va folosi sprijinul financiar exclusiv pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult menţionate în documentaţia ataşată cererii-tip şi fotografii care atestă stadiul existent al obiectivului ce impune executarea de lucrări pentru care se solicită ajutorul financiar.
Sprijinul financiar se acordă pentru finanţarea unui singur proiect, program sau acţiune într-un an, o nouă cerere de alocare a unui sprijin financiar putând fi depusă numai în anul calendaristic următor. Evaluarea şi selecţia cererilor de sprijin se va realiza de către comisia de evaluare a proiectelor, urmează să fie stabilită printr-un ordin al preşedintelui CJ Sălaj.

Alte articole

8 Thoughts to “Un milion de lei din bugetul Sălajului pentru biserici şi mănăstiri”

 1. Cetateanul Treaz, Deci cel care NU ESTE TURMENTAT

  Pentru intretinere (adica conservare) DA, dar pentru functionare NU. Sa nu dati banii pt. intretinere, INDIFERENT, de CULT sau Biserica,

 2. Zălăuan

  De fapt jaful din banii sălăjenilor este de 6 milioane lei, se plătesc şi salariile popilor. Ăştia toţi sunt bani luaţi de la şcoli şi spitale, nu asfaltăm drumuri ci construim biserici. RUŞINE !

 3. Darwin

  Opriti acest jaf din banii publici, directionati banii spre sanatate, altfel vom ramane fara medici si personal medical, la urgenta e jale, la Pneumologie medciii abia mai fac fata, si Consiliul Judetean da banii la biserici si cleric??! Pana cand va ma dura acest fariseism din banii publici, nu ne vom destepta niciodata??

 4. @Darwin

  Stimabile, ai vazut vreun doctor implicat in campania electorala care sa spuna unei mase de oameni cu cine sa voteze?
  Lucrurile astea se fac cu sprijinul Vopsitului de sub Meses nu cu directorii de spitale!
  Mai ia o gura de apa!
  😉

 5. realitatea dura

  Anul acesta, Consiliul Judeţean a repartizat un maxim de cheltuieli de 6.884.000 de lei pentru cultele religioase, din care 5.084.000 lei pentru plata personalului neclerical din judeţ, 800.000 pentru serviciile sociale acordate de asociaţiile şi fundaţiile de pe lângă unităţile de cult şi milionul de lei pentru susţinerea unităţilor de cult din judeţ.

 6. respect ?!?

  ce mai poti spune: SA VA F_U_T_A DUMNEZO’ DE POLITICIENII !!!! indiferent daca sunteti in consilii locale, judetene, parlament sau guvern!! Sa dea Dumnezo’ sa va arda casele cu familii cu tot si apoi sa vina popii astia, la care tot dati bani, sa va cante la cap !!!
  Si ce masa sunt acei „… personalului neclerical ..” de toaca asemenea sume de bani? pe cine masa mai platim sa nu faca nimic doar sa cheltuie bani? Si ne miram ca nu trimite Dumnezo’ niste nebuni sa ne scape de acesti politicieni, personal neclerical si celrical??

 7. Anonim

  de ce se dau bani la biserici? sunt sarace si au nevoie de bani? de ce nu dati bani in aceste conditii si la scoli si spitale? a fost inchisa ceva biserica ca nu putea functiona din lipsa banilor sau a autorizatie? nu coboara Dumnezeu si Duhul Sfant, daca biserica nu e poleita cu aur si popa nu are haine pe el de mii de euro? rusine sa va fie politicieni care va vindeti sufletul bisericii banului !

 8. Anonim

  Consilierii judeteni au fost sa vada Casa Maniu? Sa le fie RUSINE ! TUTUROR !

Leave a Comment