Turiştii ocolesc Sălajul

Numărul turiştilor care vizitează judeţul Sălaj este în scădere de la o lună la alta. Cel puţin asta reise dintr-un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj. Potrivit unui comunicat de presă remis de instituţie, în cursul lunii august 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat pe total judeţ o scădere cu 5,5 la sută. Faptul că numărul turiştilor care vizitează judeţul Sălaj este într-o continuă scădere se refectă nu doar într-o simplă statistică lunară. În perioada ianuarie-august 2013, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică au scăzut pe total judeţ cu peste patru la sută.
Cei mai mulţi turişti care ajung pe meleaguri sălăjene sunt români. De exemplu în cursul lunii august 2013, din cei peste 4.300 de turişti ajunşi în Sălaj, circa 3.700 au fost români şi puţin peste 500 au fost străni.
În ceea ce priveşte cazarea, turiştii preferă bungalourile, campingurile şi hotelurile, pensiunile agroturistice nefiind la mare căutare. Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Sălaj, indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare, în luna august 2013, au fost în : bungalouri – 65,4 la sută, campinguri – 32,8 la sută, hoteluri – 29,4 la sută, pensiuni agroturistice – 17,7 la sută, vile turistice – 15,4 la sută, pensiuni turistice – 14,7 la sută şi hostel – 12,4 la sută.

Alte articole

Leave a Comment