Sălăjenii sunt aşteptaţi în Capitală la „Marşul pentru Basarabia”

Sub sloganul „Basarabia mai aproape de casă”, un grup de voluntari, membri ai „Platformei Civice Acţiunea 2012”, vor participa la cea mai amplă manifestaţie stradală care are ca scop transformarea Unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională. Manifestaţia va avea loc duminică, 20 octombrie, la ora 14, în Piaţa Victoriei din capitală, unde mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţi pentru Basarabia, din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului. Potrivit reprezentanţilor „Platformei Civice Acţiunea 2012” filiala Sălaj, după ce peste 117.000 de români au semnat pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiect legislativ de către Parlamentul României. „Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat avocatul. Mihai Nicolae, co-preşedinte al „Platformei Civice Acţiunea 2012”, principalul organizator al „Marşului pentru Basarabia”.
Conform unui sondaj de opnie realizat la nivel naţional, în anul 2012, de către Centrul Român de Studii şi Strategii, peste 87 la sută dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România.
Sălăjenii care vor să participe la acţiunea de la Bucureşti pot contacta reprezentanţii „Platformei Civice Acţiunea 2012”, filiala Sălaj, la numărul de telefon 0786 352287, persoana de contact fiind Eduard Farcaş, liderul filialei sălăjene.

Alte articole

One Thought to “Sălăjenii sunt aşteptaţi în Capitală la „Marşul pentru Basarabia””

  1. Zălăuan

    Să nu uităm istoria.
    În iunie 1940, netrebnicul rege Carol al II-lea a cedat, fără un foc de armă, Basarabia la URSS.
    Milioane şi miloane de români au fost abandonaţi de acest rege ticălos.
    Eu nu cred că moldovenii mai vreau să se unească cu România. Dacă doreau, o puteau face în 1991, când s-a destrămat URSS.

Leave a Comment