Trotuare si strazi de sticla in Zalau

Trotuare si strazi de sticla in Zalau

Dupa ninsorile cu care noul an a venit in forta, temperaturile ridicate din ultimele zile au adus ploi lungi. De aici si pana la formarea poleiului, pe timpul noptii, cand mercurul din termometre a scazut sub 0 grade, nu a fost decat un pas. Unul singur, dar indeajuns pentru a da peste cap traficul rutier si pietonal din Salaj.

In Zalau, trotuarele si strazile au fost un adevarat patinoar improvizat peste noapte si, desi utilajele de deszapezire au intervenit, dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, pentru a imprastia material antiderapant pe drumurile publice din oras, poleiul a fost la el acasa.

In noaptea trecuta (marti spre miercuri, n.r.) s-a intervenit continuu, se intervine si acum, in special pe strazile laterale. In municipiu, utilajele care actioneaza sunt doua raspanditoare de material antiderapant, patru autovehicule pentru interventie manuala cu material antiderapant, un buldoexcavator cu lama, trei tractoare cu semipurtat, un incarcator frontal IFRON si, pentru situatii exceptionale, un caterpilar si un unimog, a declarat purtatorul de cuvant.

In privinta materialelor antiderapante folosite, drumarii din municipiu au imprastiat clorura de calciu, dar fiind foarte costisitoare, aceasta s-a folosit doar in zona pietonala si pe scari, ne-a mai spus Manuela Ghirutan. Cu toate acestea, in noaptea si in prima parte a zilei de ieri, trotuarele au fost mai alunecoase ca niciodata, iar strazile, de sticla.

Zapada pe Meses

Si pe drumurile din judet conducatorii auto au intampinat probleme, sub noile auspicii meteorologice. Ploaia din ultimele zile a dus la formarea poleiului pe carosabil, in timp ce in zonele mai inalte ale judetului, utilajele drumarilor au trebuit sa intervina pentru a curata stratul de zapada. Aceasta a fost situatia pe Meses, pe drumul E81, care face legatura intre Salaj si Cluj.

Seful sectiei Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan, ne-a declarat ca deszapezitoarele au fost mobilizate pe Meses inca din timpul noptii de marti spre miercuri.

Alte articole

Leave a Comment