Bilantul anual se depune doar la Registrul Comertului

Bilantul anual se depune doar la Registrul ComertuluiIncepand cu acest an, conform ultimelor reglementari legale in acest sens, comerciantii trebuie sa-si depuna situatiile financiare anuale (bilantul), doar la Registrul Comertului, nu si la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, cum era in anii trecuti.

Mai exact, conform prevederilor art. III, alin. 3 din Legea 441/ 2006, pentru modificarea si completarea Legii 31/ 1990, privind societatile comerciale, republicata, si a legii 26/ 1990, privind Registrul Comertului, republicata, situatiile financiare anuale ale comerciantilor se vor depune doar la Registrul Comertului de pe langa Tribunal.

Situatiile mentionate anterior vor fi preluate, potrivit legii, in format hartie si in forma electronica sau numai in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Mentionam ca, in ceea ce priveste judetul Salaj, din datele oferite de Registrul Comertului, din cele 5.887 persoane juridice ce aveau obligatia legala de a depune situatii financiare pe 2008, au depus 4.685 (80 la suta).

Alte articole

Leave a Comment