Trecem la ora de iarnă. Dăm ceasul înapoi: ora 4 devine ora 3

La acest final de săptămână, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 octombrie, România trece la ora de iarnă. Acele ceasornicelor vor fi date înapoi cu o oră, iar ora 4 va deveni ora 3. Pentru a fi siguri că veţi ajunge la timp la întâlnirile planificate este indicat să nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile astfel încât să ţineţi cont că ora 4 va deveni ora 3.
Ora de iarnă este oficială oricărui stat de pe glob, ceea ce înseamnă că trecerea la această oră este o revenire la ora oficială. Trecerea la ora de iarnă se face în fiecare an în ultima duminică din luna octombrie
Schimbarea orei se face de două ori pe an, ora de iarnă şi ora de vară, şi este reglementată de o directivă europeană, care prevede că modificările orei se efectuează în ultima duminică din luna martie şi în ultima duminică din luna octombrie.
Potrivit Observatorului Astronomic, în România, ora de vară a fost introdusă prima dată în anul 1932 (între 22 mai şi 2 octombrie). Din anul 1933 şi până în anul 1940, când s-a renunţat la acest obicei, ora de vară era introdusă în prima duminică din luna aprilie, până în prima duminică a lui octombrie. Din anul 1997 s-a trecut la ora de vară începând cu ultima duminică din luna martie, până în ultima duminică din octombrie.

Alte articole

Leave a Comment