Tratament la preţ redus pentru pensionarii bolnavi

Pensionarii sălăjeni, dar şi asiguraţii în sistemul public de pensii, care vor să urmeze un tratament balnear la preţ redus pot apela la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj. În acesată perioadă, instituţia a început distribuirea celei de a XI-a serii de bilete de tratament.

Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii CJP Sălaj, oferta de tratament balnear cuprinde 219 bilete, cu începere a tratamentului din data de 7 octombrie, în diferite saţiuni balneoclimaterice din ţară, aflate în proprietatea Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă TBRCM. Astfel, pentru un bilet care cuprinde 18 zile de tratament, trei mese zilnice şi diferite proceduri, solicitanţii vor trebui să depună la sediul instituţiei o cerere tip, o adeverinţă de la medicul de familie, o copie a actului de identitate, dar şi cuponul de pensie. De asemenea, în cazul persoanelor asigurate în sistemul public de pensii este nevoie de o adeverinţă de salarizare şi actul de identitate. Cererile de pot depune în baza actelor menţionate, iar contravaloarea biletului se va achita în momentul ridicării acestuia. În cazul pensionarilor, preţul unui bilet este de 50 la sută din valoare pensiei, iar în cazul asiguraţilor preţul diferă în funcţie de venit. Dacă asiguratul solicitant are un venit brut de până în 2.230 de lei lunar, acesta va achita jumătate din valoarea unui bilet – aproximativ 750 de lei. În cazul în care venitul brut este mai mare de 2.230 de lei asiguratul va achita integral preţul biletului care este cuprins între 1.500 şi 1.600 de lei.
De la începutul anului şi până în prezent, la CJP Sălaj au fost depuse 3.828 de cereri pentru obţinerea unui bilet de tratament, cele mai solicitate staţiuni fiind Felix, Covasna, Bizuşa şi Căciulata.

Alte articole

Leave a Comment