Traficul din Zalau va fi monitorizat

Traficul din Zalau va fi monitorizat

11.495 de lei este suma pe care a cheltuit-o municipalitatea pentru achitionarea unui echipament de contorizare si monitorizare a traficului pe arterele rutiere din Zalau. Potrivit directorului Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public, Aurel Bican, sistemul va fi pus in functiune pana la inceputul lunii martie si va fi montat, pentru inceput, pe soseaua de centura a Zalaului.

Dupa spusele interlocutorului nostru, sistemul de contorizare si monitorizare a traficului este semi-mobil, fapt ce permite instalarea lui in locatii diferite. Cu ajutorul acestei instalatii vor fi realizate recenzii de trafic, se va masura viteza din trafic, numarul de autovehicule, dimensiunile lor, si totodata, in punctele de monitorizare se va inregistra si numarul de vehicule in anumite unitati de timp (pe ora, pe zi, pe luna). Rezultatul prelucrarii acestor informatii va constitui un reper pentru elaborarea programului de interventii si reparatii pe drumuri si lucrari de amenajari rutiere.

Sistemul achizitionat de Primaria Zalau functioneaza similar echipamentelor de tip radar si are capacitatea de a inmagazina pana la trei milioane de inregistrari, care ulterior sau pe parcurs, pot fi descarcate si prelucrate, cu ajutorul softului. Primele masuratori care se vor efectua la Zalau vor viza soseaua de centura, pentru a stabili numarul si viteza autovehiculelor care parcurg artera ocolitoare a municipiului.

Leave a Comment