Top 5 tendințe tehnologice în 2022

Nu mai este un secret faptul că trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. Anual, noi inovații și tendințe tehnologice sunt prezentate, având ca scop să contribuie la evoluția și transformarea societății. Unele dintre aceste inovații ajung să fie implementate într-un viitor apropiat, altele sunt în faza de proiect și analiză pentru viitorul îndepărtat.

Tehnologia de astăzi evoluează într-un ritm rapid, permițând schimbări și progrese mai rapide, provocând o accelerare a ratei schimbării.

În prezent, sunt foarte multe inovații și descoperiri care cu siguranță vor transforma business-urilor, dar și activitățile noastre cotidiene. Pentru voi am pregătit o listă cu 10 tendințe tehnologice în 2022.

Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning vor influența foarte mult la modul în care trăim. Inteligența Artificială este deja cunoscută pentru superioritatea sa în recunoașterea imaginii și a vorbirii, aplicații de navigare, asistenți personali pentru smartphone, aplicații de partajare a călătoriei și multe altele.

Piașa AI va crește și va ajunge la o industrie în valoare de 190 de miliarde de dolari până în 2025. Noua industrie va genera numeroase locuri de muncă în dezvoltare, cercetare, programare, testare, suport și întreținere.

Robotic Process Automation (RPA) este o tehnologie care automatizează procesele la locul de muncă. RPA reprezintă softul pentru automatizarea proceselor în diferite domenii de activitate. RPA automatizează sarcinile repetitive pe care oamenii obișnuiau să le facă.

Realitatea Virtuală și Realitatea Augmentată sunt două tehnologii cu care ne-am familiarizat în ultimii ani, cel puțin la nivel de informații, dar care încă mai au multe de spus când vine vorba de evoluție și dezvoltare. În 2022, ne putem aștepta ca aceste forme de tehnologii să fie integrate în continuare în viața noastră.

Blockchain este o nouă tehnologie de gestionare a datelor și tranzacțiilor. Este nouă pentru mulți dintre noi și greu de înțeles încă pentru majoritatea oamenilor. Noua tehnologie este ascoaită cu piața de criptomonede, dar blockchain nu înseamnă doar crypto. Blockchain asigură integritatea datelor dintr-o singură sursă de proveniență, eliminând duplicarea datelor și sporind securitatea.

Noua tehnologie va fi implementată în numeroase industrii și domenii de activitate, inclusiv în zona de gambling. Sunt deja casino crypto care au implementat plata cu criptomonede, inclusiv în cadrul unor cazinouri romania. Însă cu siguranță vom mai auzi de această tehnologie și în multe alte industrii.

5G este o nouă tehnologie ce va revoluționa lumea internetului. 3G și 4G ne-au permis să navigăm pe internet și să ne bucurăm de conținut multimedia, să accesăm informații, să generăm conținut, să comunicăm mai ușor între noi.

Tehnologia 5G ne va permite mai mult de atât, inclusiv să activăm servicii ce se bazează pe Realitatea Virtuală și Realitatea Augmentată.

Aproape fiecare companie de telecomunicații precum Verizon, Tmobile, Apple, Nokia Corp, QualComm lucrează acum la crearea de aplicații 5G. Rețelele 5G vor acoperi 40% din lume până în 2024 , gestionând 25% din toate datele de trafic mobil.

Însă mare atenție pentru că odată cu noile tehnologii cresc și amenințările cibernetice. Hackerii vor găsi mereu noi oportunități de a accesa date sensibile și de a ataca diferite rețele și servicii, trecând chiar și prin cele mai dure măsuri de securitate. În acest context, va fi dezvoltată tenologia pentru securitatea cibernetică.

Deși tehnologiile apar și evoluează în jurul nostru, aceste 5 tendințe tehnologice oferă un potențial de carieră promițător acum și în viitorul apropiat.

 

 

2 Thoughts to “Top 5 tendințe tehnologice în 2022”

  1. […] Nu mai este un secret faptul că trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. Anual, noi inovații și tendințe tehnologice sunt prezentate, având ca scop să contribuie la evoluția și transformarea societății. Unele dintre aceste inovații ajung să fie implementate într-un viitor apropiat, altele sunt în faza de proiect și analiză pentru viitorul îndepărtat. Tehnologia de astăzi evoluează într-un ritm rapid, permițând schimbări și progrese mai rapide, provocând o accelerare a ratei schimbării. În prezent, sunt foarte multe inovații și descoperiri care cu siguranță vor transforma business-urilor, dar și activitățile… Citeste mai mult […]

  2. […] Nu mai este un secret faptul că trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. Anual, noi inovații și tendințe tehnologice sunt prezentate, având ca scop să contribuie la evoluția și transformarea societății. Unele dintre aceste inovații ajung să fie implementate într-un viitor apropiat, altele sunt în faza de proiect și analiză pentru viitorul îndepărtat. Tehnologia de astăzi evoluează într-un ritm rapid, permițând schimbări și progrese mai rapide, provocând o accelerare a ratei schimbării. În prezent, sunt foarte multe inovații și descoperiri care cu siguranță vor transforma business-urilor,  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.