TOP 4 indicii care îți arată că ai locuința urmărită de hoți

Se întâmplă adesea ca hoții să spargă case, mai ales atunci când membrii familiei nu se află în incinta locuinței. Chiar dacă nu întotdeauna poți prevedea un asemenea eveniment, este foarte important să fii atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Astfel, dacă observi semne ciudate în apropierea casei tale, este bine să iei toate măsurile de precauție, deoarece este foarte posibil ca locuința să fie urmărită de hoți. Este recomandat ca, în cazul în care vezi lucruri ieșite din comun, să suni la poliție pentru a cere ajutorul.

Iată care sunt semnele care îți arată că locuința ta este urmărită de către hoți:

  1.     Geam spart

Unii infractori aruncă o piatră în geam înainte de a sparge o casă, doar pentru a vedea ce se întâmplă. Astfel, dacă vecinii ies să afle cele întâmplate, hoții renunță la plan și dispar din zonă, însă, în cazul în care vecinii nu-și fac apariția, iar în casă nu există mișcare, atunci este foarte posibil ca locuința să fie spartă în scurt timp.

Cu toate acestea, dacă te afli acasă și auzi un astfel de zgomot, aprinde lumina în toate camerele și sună de urgență la poliție.

  1.     Câine dispărut

Un câine care iese în întâmpinarea hoților și-i latră de zor nu poate fi vreodată pe placul infractorilor. Astfel, dacă îți dispare câinele din curte, poate fi un semn că ai locuința urmărită. Nu este o regulă ca aceste animale de companie să dispară din cauza infractorilor, însă, în momentul în care hoții întâmpină un obstacol, încearcă să-l elimine, pentru a-și duce planul la capăt.

Prin urmare, dacă te confrunți cu o astfel de situație, este indicat să suni la Comenzi.ro pentru un kit de supraveghere video, care să te ajute să protejezi casa de o eventuală spargere.

  1.     Probleme cu becurile din curte

Luminile din curte pot fi considerate dușmanul de temut al hoților, deoarece, prin intermediul acestora, pot fi descoperiți cu mare ușurință. Astfel, un hoț care are intenția de a pătrunde în locuința ta, va scoate din pământ toate lămpile din curte, cu scopul de a diminua riscurile prinderii în flagrant.

Așadar, dacă într-o seară observi că aleea din curte nu mai este la fel de luminată ca de obicei, trebuie să verifici cauza, iar dacă descoperi că lămpile au fost dezgropate, trebuie să apelezi la poliție pentru ajutor.

  1.     Mașină neînmatriculată

Nu este nicio problemă dacă observi o mașină necunoscută trecând prin fața casei tale, însă, în momentul în care aceasta nu conține numere de înmatriculare, trebuie să-ți pui un semn de întrebare. Mai mult decât atât, dacă aceasta face numeroase ture prin fața casei sau dacă staționează chiar în apropierea acesteia, atunci trebuie apelezi poliția, pentru a le prezenta situația.

Este indicat să apelezi numărul de urgență ori de câte ori nu te simți în siguranță, deoarece este mai bine să pui polițiștii pe drumuri decât să-ți pară rău că nu ai făcut acest lucru.

Prin urmare, fii foarte atent la semnele pe care le lasă infractorii și ia măsuri de siguranță înainte de a fi prea târziu. Fie că alegi să montezi camere de supraveghere video, fie că instalezi senzori de mișcare, cert este că trebuie să fii întotdeauna pregătit pentru astfel de situații de urgență.

Sursa foto: Unsplash.com, Pixabay.com

One Thought to “TOP 4 indicii care îți arată că ai locuința urmărită de hoți”

  1. Vasi

    Bah, ati văzut prea multe filme sau a-ți citit prea multe romane polițiste! !
    Lămpi smulse din pământ, mașini neinmatriculate dand ture prin fata casei, ……Ce imaginație bogata aveți!

Leave a Comment