Tipuri de băuturi care nu trebuie să lipsească din barul de acasă

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qu1zGmSr6Lc

Socializarea se poate face și acasă, mai ales dacă ai tot ce îți trebuie pentru a asigura o atmosferă optimă. Amenajarea unui bar este cea mai bună decizie pentru persoanele care apreciază băuturile de calitate, întâlnirile cu prieteni sau rude ori degustarea în liniște a licorii preferate. În condițiile în care calitatea băuturilor și a serviciilor în localuri nu este mereu la nivel înalt, iar prețurile sunt destul de ridicate, cumpărarea băuturilor din magazine online sau offline reprezintă o alternativă viabilă. Astfel, te poți bucura de ele în confortul propriei locuințe. Descoperă în continuare care sunt tipurile de băuturi care nu trebuie să lipsească din barul tău.

 

Whiskey

 

Dacă ai băut whisky american, european sau japonez, știi cât de bună este această băutură. Whisky-ul a apărut în Europa, dar astăzi se produce și se consumă în toată lumea. Totuși, cele mai bune branduri sunt cele din Scoția, Anglia, Irlanda, SUA și, surprinzător, Japonia. În barul tău, whisky-ul își va găsi repede un loc, pentru că îl poți consuma și înainte de masă, și la o discuție cu prietenii, și în momentele de singurătate când citești, te uiți la un film sau socializezi online. 

 

Vin

 

Vinul este una dintre cele mai populare băuturi. Alb, roze sau negru, vinul completează un dejun perfect, îmbunătățește dispoziția și îți oferă prilejul de a-ți exersa abilitățile olfactive și de gust. De asemenea, te stimulează să înveți mai multe despre țările, gastronomia și cultura oamenilor care cultivă strugurii. Vinul roșu are și beneficii pentru sănătate, datorită antioxidanților din compoziția sa. Bineînțeles, trebuie să bei moderat, altfel efectul este invers. Pe piață găsești numeroase sortimente de vinuri, din diverse țări. Din fericire, și vinurile românești sunt variate și de calitate ridicată, astfel că nu te vei plictisi degustându-le. 

 

Aperitive

 

Înainte de masă este bine să bei ceva care să-ți trezească pofta de mâncare și să-ți stimuleze papilele gustative. Băuturile aperitive au chiar acest rol. Pentru că sunt ușoare și fine, gustul lor nu persistă mult în cavitatea bucală. Pe piață există numeroase tipuri de aperitive, de la spirtoase la vermuturi și lichioruri. Aromele subtile și complexitatea lor le fac egalele altor băuturi nobile, ca vinul sau coniacul. Multe dintre cele mai populare aperitive provin din Italia. Iată câteva exemple: 

  • Sanbitter Rosso;
  • Campari;
  • Aperol;
  • Puccini Cannela.

 

Gin

 

Ginul este o băutură spirtoasă tare, care se face din cereale sau struguri și fructe, la care se adaugă un amestec de plante aromatice, în care predominant este ienupărul. Alte arome pe care le poți identifica când bei gin sunt cele de anason, citrice, scorțișoară, coriandru, angelică. Ginul se poate bea și ca atare, dar de cele mai multe ori se consumă cu apă tonică și gheață ori în cocktailuri, ca, de exemplu, martini. Ginul este revigorant, răcoritor și are arome unice, de aceea n-ar trebui să lipsească din barul tău.

 

Vinars

 

Vinarsul este o băutură românească înrudită cu coniacul și brandy-ul. Numit și jinars în unele zone, vinarsul este o băutură spirtoasă care se obține prin dublă distilare din vin. Caracterul său unic este dar de învechirea în butoaie de stejar. Astfel, se îmbogățește cu arome și capătă culoarea chihlimbarului. 

 

Tequila

 

Tequila este o băutură populară în cluburi, unde se bea repede, sub formă de shoturi. Acasă o poți însă degusta cu atenție, pentru a-i simți savoarea unică. Tequila este unică printre celelalte băuturi alcoolice, pentru că nu se face din struguri sau cereale, ci dintr-o plantă suculentă care crește în deserturile Mexicului. 

 

Barul tău de acasă poate fi o fereastră către lumea băuturilor aromate și savuroase. Indiferent ce bei, nu uita că moderația este întotdeauna cheia pentru o stare de bine.

2 Thoughts to “Tipuri de băuturi care nu trebuie să lipsească din barul de acasă”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qu1zGmSr6Lc Socializarea se poate face și acasă, mai ales dacă ai tot ce îți trebuie pentru a asigura o atmosferă optimă. Amenajarea unui bar este cea mai bună decizie pentru persoanele care apreciază băuturile de calitate, întâlnirile cu prieteni sau rude ori degustarea în liniște a licorii preferate. În condițiile în care calitatea băuturilor și a serviciilor în localuri nu este mereu la nivel înalt, iar prețurile sunt destul de ridicate, cumpărarea băuturilor din magazine online sau offline reprezintă o alternativă viabilă.  » Mai multe detalii […]

  2. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qu1zGmSr6Lc Socializarea se poate face și acasă, mai ales dacă ai tot ce îți trebuie pentru a asigura o atmosferă optimă. Amenajarea unui bar este cea mai bună decizie pentru persoanele care apreciază băuturile de calitate, întâlnirile cu prieteni sau rude ori degustarea în liniște a licorii preferate. În condițiile în care calitatea băuturilor și a serviciilor în localuri nu este mereu la nivel înalt, iar prețurile sunt destul de ridicate, cumpărarea băuturilor din magazine online sau offline reprezintă o alternativă viabilă. Astfel, te poți bucura de ele… Citeste mai mult […]

Comments are closed.