Țepele cu falsele produse alimentare tradiționale, prezente și în Sălaj

Numărul comercianților și producătorilor care își prezintă produsele ca fiind tradiționale este în creștere, iar înșelăciunile sunt tot mai multe, spun autoritățile sălăjene responsabile cu protecția consumatorilor.

Mulți producători și comercianți încearcă s-și atragă clienții spunând că produsele lor sunt tradiționale, dar puțini sunt cei care pot dovedi că produsele lor sunt cu adevărat tradiționale, spun comisarii în protecția consumatorilor. Rețelele de socializare s-au umplut în ultima perioadă cu anunțuri privind vânzarea unor așa zise produse tradiționale, doar că numai tradiționale nu sunt multe dintre ele. Inspectorii de control cred că „tradițional” este cuvântul folosit cu mult prea mare ușurință de comercianți și producători. Un produs cu adevărat tradițional trebuie certificat sau măcar să existe certitudinea că rețeta sau standardele de preparare și procesare au fost respectate. Puținii producători autorizați și certificați să producă alimente tradiționale în Sălaj spun că nu ai cum să produci mult și tradițional, iar cei care spun că obțin tone de produse tradiționale într-o săptămână, e clar că mint. Totos Gianina, comisar în cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj, a arătat că cei care vor cu adevărat produse tradiționale locale trebuie să le caute și să le cumpere de la producători autorizați, în piețe autorizate sau din magazine autorizate.

Fotografie cu caracter ilustrativ

3 Thoughts to “Țepele cu falsele produse alimentare tradiționale, prezente și în Sălaj”

  1. […] Numărul comercianților și producătorilor care își prezintă produsele ca fiind tradiționale este în creștere, iar înșelăciunile sunt tot mai multe, spun autoritățile sălăjene responsabile cu protecția consumatorilor. Mulți producători și comercianți încearcă s-și atragă clienții spunând că produsele lor sunt tradiționale, dar puțini sunt cei care pot dovedi că produsele lor sunt cu adevărat tradiționale, spun comisarii în protecția consumatorilor. Rețelele de socializare s-au umplut în ultima perioadă cu anunțuri privind vânzarea unor așa zise produse tradiționale, doar că numai tradiționale nu sunt multe dintre ele. Inspectorii de control cred… Citeste mai mult […]

  2. […] Numărul comercianților și producătorilor care își prezintă produsele ca fiind tradiționale este în creștere, iar înșelăciunile sunt tot mai multe, spun autoritățile sălăjene responsabile cu protecția consumatorilor. Mulți producători și comercianți încearcă s-și atragă clienții spunând că produsele lor sunt tradiționale, dar puțini sunt cei care pot dovedi că produsele lor sunt cu adevărat tradiționale, spun comisarii în protecția consumatorilor. Rețelele de socializare s-au umplut în ultima perioadă cu anunțuri privind vânzarea unor așa zise produse tradiționale, doar că numai tradiționale nu sunt multe dintre ele.  » Mai multe detalii […]

  3. Clienta

    Țăranii cumpără slănină și fleica din Kaufland, le afuma și le vând cu 50 lei/kg ca fiind traditionale. Poate nici măcar nu țin porci acasă.
    Așa ne trebuie dacă nimeni nu-i controlează la documente de producator

Leave a Comment