Taxele și impozitele locale se vor majora cu 50 la sută

Premierul Nicolae Ciucă a spus, întrebat în legătură cu amendamentul depus de senatorii din coaliţia de guvernare privind majorarea cu 50 la sută a taxelor şi impozitelor locale, că decizia a fost luată în coaliţie. „Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50 la sută faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum”, a precizat premierul, la o conferinţă de presă.

M. S.

 

5 Thoughts to “Taxele și impozitele locale se vor majora cu 50 la sută”

  1. […] Premierul Nicolae Ciucă a spus, întrebat în legătură cu amendamentul depus de senatorii din coaliţia de guvernare privind majorarea cu 50 la sută a taxelor şi impozitelor locale, că decizia a fost luată în coaliţie. „Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice,  » Mai multe detalii […]

  2. Leprele

    După ce au mărit salariile în primării normal, se majorează și taxele. Nimeni nu protestează, nimeni nu iese în stradă !

  3. Anonim

    Trebuie susținută majorarea salariilor, ca dacă nu din taxe de unde, ca doar ei nu produc nimic.

  4. Marius

    Ăștia ce conduc azi România, atât la nivel central cât și local sunt niște satane!!!!

Leave a Comment