Sunt adevărate! 7 moduri de a deosebi un parfum original de un fake

Parfumeria este ramura cea mai des falsificată în ultima perioadă. Și nu este nimic straniu, deoarece parfumul este un “accesoriu” care-și merită investiția. Chiar dacă nu obișnuiești să cumperi un parfum în chioșcurile de lângă metrou, riscul de a „da peste” un fake este des întâlnit și în magazinele mari. Cum să faci diferența dintre parfumuri originale și o replică necalitativă, îți povestim mai jos!

  1. Verificați ambalajul de celofan

 

Ambalajul de celofan este adesea utilizat pentru fake-uri. Parfumurile originale nu sigilează celofanul niciodată cu clei, acest lucru se face întotdeauna prin metoda termică (încălzire), ceea ce înseamnă că cusătura va fi perfect uniformă. Deasupra sau dedesubtul cutiei ar trebui să existe o ștampilă dreptunghiulară sau rotundă sub forma unui autocolant.

 

  1. Cod de bare

 

Acesta trebuie să coincidă cu codul de bare a țării unde este produs parfumul. Rețineți, un parfum francez niciodată nu va fi îmbuteliat „sub licență” undeva în China sau Bangladesh.

 

Deci, este util să cunoașteți primele cifre ale codurilor de bare din principalele țări producătoare: Franța – 30-37, Italia 80-83, Marea Britanie – 50, Germania – 400-440, Spania – 84, SUA și Canada – 00-09.

 

  1. Numărul de serie al lotului

 

În partea de jos a unui flacon original există întotdeauna un autocolant subțire transparent care scrie ceva de genul „Apă de toaletă, 50 ml”, și în același loc – numărul de serie al lotului. În funcție de marcă, aceasta poate consta din mai multe numere sau cifre și litere. Același număr ar trebui să fie pe cutie. Pentru parfumurile originale, aceste numere coincid mereu.

  1. Cartonul din cutie

 

De obicei, parfumeria originală, are un tip de „carcasă”, fie din carton sau plastic, care fixează sticla, rămânând în siguranță. Falsificatorii deseori economisesc la acest „lucru mic”, așa că agitați puțin ambalajul: dacă sticla se mișcă, cel mai probabil este un fake.

 

  1. Țara de origine

 

Pe cutiile de parfumuri originale este scris, de obicei, cu litere mici „Made in France” sau „Made in Italy”. Dacă aceste inscripții lipsesc sau este scris ceva de genul „Paris-London-New-York”, fiți atenți, cel mai probabil acesta este o replică.

 

  1. Citește informația de pe cutie

 

Pe cutiile originale, data fabricației, data de expirare și compoziția produsului sunt întotdeauna marcate cu litere mici, în timp ce la replici acestea lipsesc.

 

  1. Preț

 

Desigur, acesta nu este cel mai fiabil mod de a verifica autenticitatea produsului, dar nu și după importanță. Un parfum original nu poate costa de 2-3 ori mai ieftin, chiar dacă merge vorba de unele mega reduceri.

Leave a Comment