Stop abuzurilor împotriva copiilor

„5 copii bătuți crunt de o mamă alcoolică. Un vecin cu inimă mare sună la 1️⃣1️⃣9️⃣ și echipa mobilă a DGASPC Sibiu salvează copiii, în timp ce mama zăcea inconștientă de la băutură pe jos, după ce trupurile lor fusesesă sac de bătaie.
O mamă depresivă, într-un moment de luciditate sună la 1️⃣1️⃣9️⃣ ca să ceară ajutor pentru copilul ei nou-născut pentru că îi este teamă pentru viața lui. Echipa DGASPC Suceava preia în regim de urgență bebelușul, iar mama merge pentru îngrijSTOP ire medicală la spital.
O bunică disperată raportează la 1️⃣1️⃣9️⃣ drama nepoatelor ei abuzate sexual de tată. Echipa DGASPC Sector 2, salvează copilele, iar tatăl abuzator ajunge pe mâinile poliției.
Doar 3 exemple dintr-una din măsurile Programului Guvernul României – DIN GRIJĂ PENTRU COPII – Numărul unic pentru #COPII1️⃣1️⃣9️⃣
Peste 90.000 de apeluri primite în mai puțin de un an și peste 1500 de interveniții ale echipelor mobile ale DGASPC și Poliția Română.
Ca și 1️⃣1️⃣9️⃣, #RoALERT copil DISPĂRUT din cadrul aceluiași Program, salvează vieți de copii.
Asta înseamnă forța unui Program #guvernamental care presupune echipe mari de oameni și instituții implicate și care reușesc să lucreze #împreună pentru copiii noștri.
Lucrurile mari se fac în #echipă. Să nu uităm asta! Și, evident, pornesc de la o idee pe care cineva are știința și determinarea să o transforme în realitate”, Maria Madalina Turza, consilier de stat.
Biroul de presă al PNL
(P)

One Thought to “Stop abuzurilor împotriva copiilor”

  1. […] „5 copii bătuți crunt de o mamă alcoolică. Un vecin cu inimă mare sună la și echipa mobilă a DGASPC Sibiu salvează copiii, în timp ce mama zăcea inconștientă de la băutură pe jos, după ce trupurile lor fusesesă sac de bătaie. O mamă depresivă, într-un moment de luciditate sună la ca să ceară ajutor pentru copilul ei nou-născut pentru că îi este teamă pentru viața lui. Echipa DGASPC Suceava preia în regim de urgență bebelușul, iar mama merge pentru îngrijSTOP ire medicală la spital. O bunică disperată raportează la… Citeste mai mult […]

Leave a Comment