Stimulente de la stat pentru angajarea şomerilor şi absolvenţilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj acordă subvenţii firmelor care angajează absolvenţi și șomeri. Societățile comerciale care încadrează în muncă absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ pot beneficia lunar, timp de 12 luni, de subvenții financiare. Pentru absolvenții cu handicap, firmele pot primi ajutorul de la stat pentru o perioadă de 18 luni. De asemenea, pot beneficia de stimulente financiare angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale sau şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială.
Angajatorii care încetează din iniţiativa lor raporturile de muncă ale persoanelor pentru care au beneficiat de subvenţie anterior termenului de 18 luni, sunt obligaţi să restituie, în totalitate, agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, sumele încasate pentru fiecare persoană plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.
Documentele pe care angajatorii trebuie să le depună la agenţie pentru obţinerea subvenţiei pot fi consultate pe site-ul agenţiei www.salaj.anofm.ro, la secţiunea formulare.

Alte articole

Leave a Comment