Știai că uleiul de măsline este supranumit “aurul lichid”? Iata care sunt proprietatile lui!

Arborele de măslin se spune că a fost un cadou din partea zeiței Atena pentru omenire. Astfel, uleiul de măsline a devenit un ingredient extrem de benefic pentru sănătate datorită nutrenților și grăsimilor bune pe care aceste le conține. Are o sumedenie de beneficii pentru organism și se recomandă a fi consumat atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.

Iată câteva dintre cele mai mari beneficii ale consumului de ulei de măsline:

  1. Este bun pentru colon

Având în vedere că, în fiecare zi, suntem supuși stresului iar alimentația noastră nu este întotdeauna una corectă, ajungem să ne confruntăm din ce în ce mai des cu probleme digestive, în special la nivelul colonului, un organ extrem de sensibil. Cercetătorii au demonstrat că uleiul de măsline are proprietăți curative pentru colon, fiind un bun protector al celulelor de anomalii ce pot duce la dezvoltarea cancerului.

Se recomandă consumarea unei lingurițe de ulei de măsline pe stomacul gol, iar dacă încă nu știi de unde să achiziționezi acest produs-minune, vei găsi multe sortimente pe https://www.managisbio.ro/477-ulei-si-otet, la prețuri avantajoase și cu beneficii incontestabile pentru sănătatea ta.  

  1. Întărește sistemul imunitar

În perioadele de sezon rece, când corpul nostru este supus luptei împotriva virușilor și bacteriilor, trebuie să ne ajutăm organismul să combată cu succes orice atac la buna funcționare a corpului nostru. Și ca să nu apelăm la pastile, uleiul de măsline este un ingredient care stimulează întărirea sistemului imunitat datorită conținutului crescut de grăsimi sănătoase.

  1. Este bun pentru unghii, păr și piele

În ziua de azi, majoritatea măștilor-minune pentru păr și piele sunt pe bază de ulei de măsline. Specialiștii au descoperit beneficiile acestui ingredient și pentru uzul extern, iar cine a folosit măcar o dată o mască ce conține ulei de măsline a sesizat rezultatele încă de la prima utilizare.

Uleiul de măsline este la fel de eficient și pentru unghii, deoarece le întărește și le face mai puternice pentru a evita exfolierea acestora. Știm cât de mult le agresează oja, așadar este recomandat ca, din când în când, să le redăm fermitatea și strălucirea cu ajutorul uleiului de măsline.

  1. Te protejează de bolile de inimă

În ziua de azi o mulțime de persoane se confruntă cu probleme de colesterol. Uleiul de măsline este extrem de benefic deoarece crește nivelul colesterolului bun din organism, protejându-l, astfel, de o mulțime de boli de inimă pe care le-am putea dezvolta ulterior. Dacă includem uleiul de măsline într-o alimentație sănătoasă și echilibrată ne vom putea proteja cu succes sistemul cardiovascular.

  1. Protejează creierul

Stresul este principalul factor care cauzează boli ale sistemului neurologic, precum Alzheimer, depresie sau probleme de memorie. Datorită conținutului său de substanțe bune pentru creier ne putem proteja creierul de astfel de probleme și putem întârzia cu succes îmbătrânirea.

Așadar, deși mulți dintre noi avem în camară acest aliment minune, cu siguranță nu suntem atât de conștienți în legătură cu proprietățile curative ale uleiului de măsline. Totuși, oamenii au început să se precupe din ce în ce mai mult de ceea ce le poate oferi o viață mai sănătoasă iar cercetătorii sunt într-o continuă cercetare a efectelor beneficle pe care uleiul de măsline le are asupra omului.

 

Leave a Comment