Sprijin pentru șomerii analfabeți din Sălaj

Mulți dintre șomerii din Sălaj sunt analfabeți, iar patronii dispuși să-i angajeze sunt inexistenți. Aproape nimeni nu vrea să angajeze un om care nu știe să scrie sau să citească. AJOFM Sălaj a anunțat că printre cursurile de recalificare și calificare se regăsesc și sesiuni de pregătire a șomerilor în vederea dobândirii unor competențe minime de comunicare în limba română. La aceste cursuri sunt învățați inclusiv cum să scrie o cerere de angajare. În anul 2023, AJOFM Sălaj va organiza 28 de cursuri de recalificare și calificare la care pot participa, în mod gratuit, 392 de persoane aflate în evidenţa agenţiei. Pentru a beneficia gratuit de aceste cursuri, doritorii trebuie să se înscrie la AJOFM Sălaj. Meseriile pentru care se fac înscrieri în această perioadă sunt: agent de vânzări, barman, competenţe antreprenoriale, financiare şi juridice, competenţe de bază de matematică, ştiinţe şi tehnologie, competențe de comunicare în limba română, infirmieră, contabil, designer pagini web, femeie de serviciu, formator, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător comercial, mecanic auto, montator instalaţii solare, sudor electric și tâmplar manual.

2 Thoughts to “Sprijin pentru șomerii analfabeți din Sălaj”

  1. […] Mulți dintre șomerii din Sălaj sunt analfabeți, iar patronii dispuși să-i angajeze sunt inexistenți. Aproape nimeni nu vrea să angajeze un om care nu știe să scrie sau să citească. AJOFM Sălaj a anunțat că printre cursurile de recalificare și calificare se regăsesc și sesiuni de pregătire a șomerilor în vederea dobândirii unor competențe minime de comunicare în limba română. La aceste cursuri sunt învățați inclusive cum să scrie o cerere de angajare. În anul 2023, AJOFM Sălaj va organiza 28 de cursuri de recalificare și calificare la care pot… Citeste mai mult […]

  2. de 33 ani se minte

    Dar pt asta trebuie sa se trezeasca sa nu doarma pana la amiaza! Cu forta nu i poti duce frate daca ei sunt lenesi!Nu e mai usir sa spargi seminte? vor veni cu ce stiu ei mai bine ,,,suntem bolnavi nu putem merge ,urla lenea din noi…”.

Leave a Comment