Sprijin pentru comunităţile locale

„Camera Deputaților a adoptat un cadru legislativ care oferă autorităților publice locale o serie de instrumente pe care le pot utiliza pentru gestionarea mai eficientă a fondurilor necesare planurilor de dezvoltare. Cea mai importantă prevedere este reglementarea posibilității de accesare a creditelor cu dobândă mică de la Trezorerie. Această facilitate poate fi utilizată inclusiv pentru cofinanțarea proiectelor din cadrul PNRR sau a Programului Operațional Regional, care nu aveau până acum această opțiune.
Altă noutate legislativă vizează exceptarea administrațiilor publice locale de la plafonarea de 10% aplicabilă, până acum, la achiziționarea de bunuri și servicii. În acest mod, nu vor mai exista dificultăți financiare în asigurarea serviciilor publice. Nu în ultimul rând, o altă modificare votată astăzi reglementează votul celor cu viză de flotant. Alegătorii aflați în această situație își vor putea exercita drepturile electorale la 6 luni după primirea acestui statut.
PNL tratează cu seriozitate și prioritate problemele semnalate Parlamentului de către administrația publică locală și promovează, pe plan legislativ, cele mai bune soluții care sprijină proiectele necesare comunităților. În acest mod, administrația liberală acționează în mod integrat și unitar pe toate palierele aparatului de stat, pentru a elimina obstacole birocratice și pentru a pune în practică măsurile ce susțin dezvoltarea sustenabilă a fiecărei localități din România.”, președintele Partidului Național Liberal, președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă.
Biroul de presă al PNL
(P)

Leave a Comment