Solutii moderne de calcare a rufelor

Activitatea de calcare a rufelor este obisitoare si consumatoare de timp, mai ales daca sunteti nevoiti sa purtati o tinuta eleganta in ficare zi. Indepartarea cutelor cu ajutorul unui fier de calcat poate sa fie destul de dificila, in special pe unele tesaturi mai groase sau foarte fine, care se pot deteriora foarte usor. Din fericire, exista si alte aparate specializate pentru calcarea hainelor precum statiile de calcat si aparatele de calcat vertical cu abur care reduc efortul si timpul alocat acestei activitati.

Statiile de calcat

Statiile de calcat au un fier clasic si un rezervor separat care va vompa apa pentru a fi transformata in abur puternic. Cele mai bune statii de calcat au un jet de abur puternic care va indeparta cu usurinta chiar si cele mai dificile cute, reducand timpul necesar calcarii hainelor chiar si la jumatate. In plus, aburul fierbinte va indeparta atat mirosurile neplacute din haine cat si bacteriile care pot sa afecteze persoanele cu o sensibilitate ridicata.

Cele mai importante specificatii pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru alegerea unei statii de calcat performante sunt puterea, debitul de abur si jetul de abur continuu, greutatea si talpa fierului de calcat sau capacitatea rezervorului de apa. O alta optiune utila este calcarea pe verticala care permite indepartarea cutelor de pe camasile sau sacourile aflate pe umeras, sau chiar de pe draperii si perdele. Statiile de calcat fiabile vor avea si un colector de calcar care permit utilizarea apei de la robinet, fara ca depunerile de calcar sa afecteze functionarea acestora.

Aparatele de calcat vertical cu abur

Aceste aparate cu abur au devenit foarte populare in ultima perioada, oferind o alternativa excelenta pentru fiarele de calcat. Aparatele de calcat vertical cu abur au un rezervor de apa in partea inferioara, o placa metalica si un furtun care face legatura intre cele doua.  Majoritatea modelelor dispun si de un suport cu agatatoare pe care veti putea sa puneti camasile, sacuourile si tricourile sau sa prindeti fustele si pantalonii.

Manevrabilitatea ridicata este data in special de greutatea foarte redusa a placii care poate sa aiba si elemente de incalzire pentru reducerea mai rapida a cutelor. Aburul puternic se va putea folosi si pentru improspatarea unor haine putin purtate, pentru eliminarea mirosurilor de mancare sau tutun sau pentru indepartarea bacteriilor din hainele bebelusilor. Diferenta intre un aparat de calcat vertical cu abur bun si unul mediocru este data in principal de putere si de debitul de abur, dar si de capacitatea rezervorului sau de greutatea aparatului.

Concluzii

Concluzionand, daca v-ati saturat sa va petreceti timpul liber calcand haine pentru intreaga familie, atunci aveti nevoie de o statie de calcat sau de un aparat de calcat vertical cu abur. Debitul puternic de abur si utilizarea confortabila oferita de aceste aparate vor reduce timpul de calcare dar si efortul necesar pentru calcarea camasilor, costumelor sau a pantalonilor.

Leave a Comment