Epilarea Definitiva – Scurt Ghid Al Alternativelor Existente

Epilarea definitiva, in ciuda numelui, nu va scapa in mod permanent de parul nedorit, dar este totusi o modalitate de a obtine o piele fina pentru perioade mai indelungate de timp si cu mai putina durere. Metodele folosite nu sunt complet lipsite de durere, in ciuda celor spuse de catre producatorii acestor aparate. Nu este nici insuportabila totusi, senzatia putand fi asemanata cu niste piscaturi. Cu cat aveti mai mult par in acea zona care este tratata, cu atat senzatia poate fi mai neplacuta, barbatii suferind cel mai mult deobicei, daca vor sa foloseasca aceasta metoda de epilare.

 

Mai multe versiuni exista pentru aceste tratamente, inclusiv epilarea cu laser, epilarea IPL sau fotoepilarea. In timp ce fotoepilarea foloseste 2-3 sisteme diferite, astfel incat poate fi mai eficienta in tratarea a majoritatii tipurilor de piele sau par, laserul va fi mai bun pentru cei care au un contrast mare intre culoarea parului si cea a pielii. Un avantaj al tratamentului cu laser este si atunci cand se foloseste pentru indepartarea firelor de par din zona inghinala, gambe sau axila, acestea fiind mai groase acolo. In ce priveste epilarea IPL, aceasta este folositoare in mod special celor ce isi doresc sa se trateze singure acasa, aparatele fiind disponibile pe piata la preturi rezonabile, avand in vedere ce ofera.

 

De ce sa alegeti epilarea IPL

 

Dupa cum am mentionat si mai sus, principalul factor ar fi comoditatea. Un aparat IPL, achizitionat cu o suma intre 700 si 2000+ lei, va permite sa va tratati singura acasa, in reprize de 10-15 minute. Durata de functionare a unui astfel de aparat este calculata la 5-15 ani, in functie de model. Platiti o singura data pentru achizitia aparatului de epilare definitiva, netrebuind sa vizitati un salon in mod regulat. Pe termen lung veti economisi bani astfel, pe langa faptul ca nu mai trebuie programari la salon si pierdut timpul pe drumuri.

 

Avantajele epilarii cu laser

 

Epilarea IPL, desi buna de folosit acasa, ar trebui sa nu fie prima dumneavoastra optiune daca alegeti oricum sa mergeti la salon. Daca tot faceti acest efort, atunci cautati un salon modern, ce are un aparat de epilare cu laser. Mai multe tipuri exista si aici, astfel ca pentru piele inchisa ar trebui sa cautati un salon cu laser Nd-Yag, iar pentru pielea deobicei intalnita la noi puteti merge pe un laser Alexandrit.

 

In timp ce laserul este folosit pe o lungime de unda, aparatul IPL va utiliza un spectru mai mare, nefiind la fel de targetat si eficient.

 

Concluzia

 

Pentru rezultatele cele mai bune, vizitati un salon modern, ce a investit considerabil in aparatura sa. Rezultatele se vor vedea cu siguranta. Daca sunteti mai comoda, un aparat IPL ieftin ce poate fi folosit si acasa este o alternativa de luat in seama.

Leave a Comment