Şimleuani condamnaţi la doi ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de minori

 

Cei doi tineri din Şimleu Silvaniei, respectiv Adriana Ruţas de 27 de ani şi Cornel Lingurar de 23 de ani, acuzaţi de trafic de minori, au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Aceştia au obligat o adolescentă de 15 ani să se prostitueze. Sentinţa a fost pronunţată, de către magistraţii Tribunalul Sălaj, în cursul zilei de luni, 10 august, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei sălăjene, judecător Cristina Ştef. Soluţia nu este definitivă, aceasta poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.
Reamintim că în 20 ianuarie, magistraţii sălăjeni admiteau propunerea de arestare preventivă a unei tinere de 27 de ani, din Şimleu Silvaniei, sub acuzaţia de trafic de minori, până la momentul respectiv fiind identificată o singură victimă, respectiv o adolescentă de 15 ani.
Dosarul a fost instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, iar aproximativ o lună mai târziu, respectiv în 22 februarie, judecătorii Tribunalului Sălaj admiteau, în acest caz, arestarea preventivă a încă unei persoane. A fost vorba de un tânăr de 23 de ani, Cornel Lingurar, fostul concubin al Adrianei Ruţas, pe numele căruia a fost emis, în 17 februarie, mandat de arestare în lipsă. Bărbatul a fost reţinut după câteva zile. Acesta a fost reţinut în timp ce intra în ţară. Tânărul a fost prezentat în 22 februarie instanţei sălăjene pentru punerea în executare a mandatului. “Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj a confirmat arestarea preventivă a inculpatului şi executarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia, în lipsă, în data de 17 februarie, apreciindu-se că la dosar există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă a comiterii de către inculpat a infracţiunii de trafic de minori”, a explicat la acea vreme purtătorul de cuvânt al Tribunalului.

Alte articole

Leave a Comment